Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Monday, May 23, 2011

REVISIT HASH TRAIL - 22/5/11 (JW Cylist + Klang + Country Home + K.Selangor riders)


Minggu ini trail hash  ARB diserbu lagi.. memang ramai.. dah macam 2nd Hash. Yang dalam pantang larang pun tak boleh tahan tengok crowd.

Apa yang boleh dikatakan, ramai yang tak puas melayan trail kami. Masih nak rasa macam mana lazat bermain drop dan switch back, thrill melahap downhill, ketegangan mendaki, meliuk2 menyusur single trail dan teknikal downhill yang puas bila sampai ke bawah.

Tak percaya? Silalah berkayuh di sini... perlu guide?Anda tahu nak hubungi ARB kan..


Kali kedua CHif turun selepas insiden yang tak sedap.

Selepas drop section teres ARB



Alamak..tak habis2 rider yang turun.. jenuh menunggu

Tunggu pun tunggu la.. janji meriah bro..

Rest selepas roller coaster.. menunggu yang tertinggal

Chif bersama rider dari Klang.

DI puncak bukit menara

Selepas lazat melayan downhill twin tower.

SELINGAN - VIDEO UTK ANDA.



ANDA BILA LAGI?
KAMI SGT2 MENGALU-ALUKAN KAYUHAN ANDA DI SINI..

TQ MTB FRENZ.... SEE YA!!

Sunday, May 15, 2011

Kayuh bersama GBS??


Tak ramai plak yang nak kayuh.. dengar mula2 macam ramai.. nasib baik ada GBS.. bkn Geng Bas Sekolah, ni Geng Budak Sekolah.

Hari ni start dah cantik 7:30pg kumpul.. budak2 ni lewat sket, 8 pagi golek.. lepas layan 3 teres, si Shafiq punya hanger lak patah.. cuba nak bagi mamat ni kayuh gak, buang RD, potong rantai, tang nak sambung lak problem.. chain link x ngam.. abis masa sejam kat sini.

Pening kepala Wadi.. pehal la x leh nak masuk ngam chain link aku ni.

 masa tgh repair ni la budak GBS 2 org nak terberak..
apa lagi jadi mangsa la semak samun LTM. Lembu pun lari tak boleh tahan bro.
Korang ni makan julap ke apa pagi tadi?. 


Tension mamat ni.. Nasib baik air botol aku x kena wat cebok.. hahahaha


Ni pehal la.. gelojoh sangat melahap teres dah tergolek..
Dah last drop pun cium tanah..

Apa pun.. memang syok layan kayuh dengan GBS ni.. hehehe.. macam2 hal!

Kekalkan semangat kayuh.. daripada korang buat benda yang bukan2.. bagus..bagus.. next time kita kayuh berkelah pulak.


Saturday, May 14, 2011

Thank you Mr. Lam.. when we can ride together again?

From: Umar Zaman Hj. Mydeen <umar.mydeen@gmail.com>
Date: 12 May 2011 12:24
Subject: Re: Bash #199 Ride at Bandar Tasek Puteri
To: Lam Wp <lamwp555@yahoo.com>
Cc: Kwan Mike <biker2u@gmail.com>, Riza Shaharuddin <riza.shaharudin@gmail.com>, "Scott C. Roberts" <scott@globalaerotech.com>, Rob Schorr <123schorr@gmail.com>, rahim.arb@gmail.com, Azmi Orbea Azmi Shaari <noorazmi.shaari@gmail.com>, Mohd Haris Khalim <kelolo24@ymail.com>


Mr. Lam,

Thanks for the encouraging words. Really appreciate them. Hope to ride together soon.

Thx. Umar


On 12 May 2011 12:17, Lam Wp <lamwp555@yahoo.com> wrote:
Hi guys,
I am writing to you to express my appreciation for the hard work you guys and other cycling clubs have put in to come up with such superb xc trail. I really enjoyed the ride very much and the trail route is a lot better than the previous one also held in BTP some time last year. I wonder if you guys still remember I did complain about the previous ride. Hahaha!
As far as I am concerned, the Bash #199 is a superb xc trail for it comprises various elements that make mtb riding exciting, thrilling and fun. Examples:
  1. wide oil palm plantation roads for easy ride - I take it as a short break after hard ride earlier
  2. riding down the terrace is quite a challenge for some, it is short though
  3. short, steep climbs where most riders push bikes up - riding or pushing makes your heart, torso and leg muscles stronger
  4. long and fast descends (if you dare) in open slopes - thrilling experiene, sharpening your sensors and reaction
  5. twisty, uneven single tracks - lots of handlebar maneuvering and body balancing act
  6. short, steep descend on slippery surface where most riders walk their bike - riding down is a real test of biking skills such as brake control, handlebar maneuvering, body position and balancing act.
  7. Crossing the wooden bridge - it is easy task for experienced riders but isn't for newbies.
  8. It is a rare opportunity to ride among a herd of 40 cows, the woman shepherd on motorbike and to see "botak" oil palm trees where the oil palm tree tops have withered, waiting to be felled.
  9. Lots of marker papers along the trail - these are very important as they are reassuring riders 'no worries, you're on right track!" especially when there are no riders in front of and behind you.
  10. The trail distance 29km (however my cyclometer reading 26km) is just right for half-day ride.
I have uploaded some photos in fb earlier, not sure if it is already in the Home page. You may go to my profile Lam wp to see them.
See you guys again.
Thanks again for the wonderful ride.

Wednesday, May 11, 2011

Tuesday, May 10, 2011

KLMBH BASH #199 BDR TASIK PUTERI - 8/5/11 D'DAY

KLMBH BASH #199 - Bandar Tasik Puteri - Sunday 8th May 2011

Haris Kelolo (org kuat)
dan Umar semasa briefing.

Umar dan Atan..
Sweaper Mantap..

Bersantai dulu..

Lagi group MTB di BTP.. ceria bersama, penuh kekeluargaan..

Cikgu Shah Aziz yang komited..



PRCC.. Terima Kasih Sahabat!

Strange MTB.. Terima Kasih juga..

Bunga Putih..

Bunga Putih lagi..

Alamak.. yang ni Kumbang putih pulak.. hahaha

Don't worry son.. I'll always with you..
I know Dad.. I'm worry if you give up..
hehehe..

AKSI-AKSI RIDER

Start rolling...
Yang berani dan berpengalaman.. senyum riang melayan teres..

Yang gagah perkasa bertemu dgn ruas..

Hash di Tasik Puteri di sulami dengan bunga2 pemanis..
merangsang kumbang untuk kayuh dengan macho lagi..

20min Bridge.. cukup kukuh.. secara langsung mengeratkan peminat MTB sesama
sendiri. Yang x kenal dh mula kenal. Yg dah kenal bertambah rapat.
Tapi ingat lagu suhaimi mior hassan ye bro.. boleh pandang2, jgn pegang2..

memikul 2 basikal sekali, kiri dan kanan bahu.
Kasih sayang seorang Bapa..
Look son, I never give up!!
Indahnya sukan MTB.. kayuh bersama di pagi hari.
Bak Kata JAMBU " Yg penting kita Enjoyyy..."

1st rider sampai di Downhill Batu. Emir.. (x patut.. hahaha)

2nd rider gap approx 2min.

Between 2 beradik. Take 5 Mike..

Meneruskan 2 Beradik..
Cantik pulak aku tgk frame SCOTT ni.. hehehe

SELINGAN (HARI SEBELUM)

Kerja2 membuat titi dan sign board..

Abg Azhari, Haizat/Jadd Nikon dan Bro Rahim..
Bertungkus lumus

Menilai kekukuhan titi..
Dah macam organize Jamboree pulak..
Eh ada ke? tungguuu...
Korang setuju ke kalau ARB organize Jamboree?
hehehehe... 

Pagi Hash.. 7:30am.. front runner suda masuk

Din KHS dan Cikgu Khairul..
Terbukti kukuh..

Begitulah ceritanya..
UCAPAN Terima Kasih kepada:

1. KLMBH yg sudi memberi laluan untuk ARB memperkenalkan BTP/Teres/Trail Kami.

2. Haris Kelolo, org kuat yang turun padang mengayuh bersama kami mencari route yang sesuai untuk Hash ini.

3. Rakan2 ARB yang meluangkan masa, tenaga dan wang ringgit tanpa apa2 pulangan. Hanya Tuhan
yang dapat membalas jasa anda. Aminn...

Akhir sekali terima kasih pada tuan punya gambar.. korang marah ke aku cilok untuk blog ni?
Kalau marah, amik la semula.."ada aku kisah???" seperti kata JAMBU...

Friday, May 6, 2011

WELCOME TO THE BASH #199 - BTP on Sunday 8 May 2011


DATE : 08TH MAY 2011

TIME : 0915HRS BRIEFING. 0930HRS ROLLING

VENUE : GREEN VALLEY PARK, BDR TASIK PUTERI.

GPS Coordinates of the RV is N 3° 17' 8.23" E 101° 28' 15.24"





More posts related to the Bash Trail for ref:




SEE YOU THERE!!!

Wednesday, May 4, 2011

Final run BTP hash trail 2011 - 01/05/11

Pada rider2 yg tak join mana2 event pada Ahad 8/5/11.
Anda semua dijemput melayan trail ARB untuk
BASH #199.


Rider2 ARB dgn bangganya melanyak teres... amboi, tak agak2 korang ye.. 

1/5/11 - Ahad, ARB membuat tinjauan terakhir utk trail hash tahun ni.
Alhamdulillah.. 99% laluan berkeadaan baik dan selamat untuk dilanyak.
Teres2 pun cantik dan bersedia untuk dilenjan dgn bike anda semua. Cuma 1% lagi terbantut sikit akibat longkang yang dibina oleh Ladang Tuan Mee..


Izam.. apa yg ko wat lawak tu.. tersengih bebudak kat blakang..

Bahana 1% akibat longkang yang dikorek.. terpaksa kena punggah basikal.
Jgn takut ARB akan buat sesuatu untuk kemudahan riders nanti.

Penat lepas kena angkut basikal. Umar yang tinggi pun tenggelam dek lungkang baru ni..

Memasuki loop terakhir..

Hari panas.. trail blh tahan.. kena power bar dulu ye bang..

Ini lah lungkang yg membantutkan kayuhan... seperti dikatakan...
ARB akan membuat sesuatu utk atasi masalah ni..
Tunggu hari hash nanti ye..

Selamat kayuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails