Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, October 28, 2015

ARB & LCT Dinner di Tomyam Steamboat Ijok. 16 Oct 2015

Alhamdulillah.. 
Sesungguhnya rezeki itu kurniaan Allah swt kepada hambanya.
Rezeki kerana kami dapat berkumpul dan makan malam beramai2 ARB dan LCT.
Setelah dipersetujui oleh menteri kewangan, maka jadilah dinner yg dirancang ini.
Dengan titik mula yg diambil sempena menghargai usaha kayuh abang Farif bersama Women Pinky Rider tempohari, kurang2 kitaorg pun sama2 dapat makan free jugak.. 

Makan malam bermula jam 9pm di Restoran Bulan Tomyam Steamboat Ijok.

Keluarga BTP Ladies Cycling Team.
Terima Kasih kerana sudi memeriahkan makan malam ini ye.

Sambil2 menjamu selera kita buat penyampaian Cenderahati.

Wow.. cenderahati dr LCT dan ARB, kipidap bang

Atan dan Kim Family

Tuan Daud dan family

Ini Sofia "krem" family.. ehh gurau jekk..jgn marah tau. Sampai konpius pakcik hari tu.. adoii
Beliau ni memang tabah.. walau krem tetap kayuh.. salute!!

Abg Farif, alamak lupa nama abg yg khusyuk makan tu, Faizal dr taman pelangi dan abg man..
Nak kena kad merah abg man ni.. tak pakai baju official ARB.. hehehe

Meriah betul LCT.. merah betul tapi apsal sama dgn yg tuuuut??
Ooo kasi happening lagi la tu

Ni meja org kuat makan ni.. 40 kali refill pun habis.. patutlah kuat kayuhnya

Abg Hisham Family ni.. slow n steady je dia .. 

Saiful, Anke david dan Tuan Asba... welcome to ARB bro.. selamat berkenalan 

GBS, pelapis ARB yg sudah meningkat dewasa.. Bagus diaorg ni, sanggup turun dari Bangi..
Masing2 belajar di GMI bangi sekarang.. semoga terus maju Taib dan Syafiq..

Ini Siti  LCT, wife Bain dan anak2 

Hok ni.. abe mail kite lerr...makan pun serious bang.. penat tu, drive dr JB.. terbaek bang

Semuga ikatan persaudaraan semakin teguh.
Bila teguh, kita tetap bersama2 terus aktif berkayuh.
Kayuh utk kesihatan tubuh badan dan kekal cergas.
Insyallah.. sambil2 tu boleh buat target utk diri sendiri..
contoh macam Abg Farif, Azlin dan Atan dan lain2 yg kuat kayuh.
Diaorg ni mmg kuat kayuh.. sentiasa ada target bila sertai event2 berbasikal. 

Terima kasih semua..
Insyallah, ada rezeki lagi kita akan kongsikan bersama2...

Friday, October 16, 2015

Ekspedisi Cabaran Sehati Sejiwa 1Like 1Km 572Km - Kisah Otai Farif ARB.


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.

Pada tarikh 6 hingga 10 Oct 2015, Abg Farif memulakan kayuhan Ekspedisi bersama Pinky WR dari Putrajaya ke Trengganu melalui N9 dan Pahang.
Alhamdulillah, beliau telah selamat pergi dan pulang.

Banyak pengalaman2 sepanjang kayuhan bersama Pinky WR dikongsikan oleh Abg Farif kepada kami. Sesungguhnya, team Pinky WR, terutama rider2 wanitanya sememangnya berjiwa kental.
ARB sangat-sangat menghormati mereka.. Tak semua rider dapat melakukan kayuhan sejauh ini melainkan dengan kurniaan Rezeki dari Allah swt. Kerana rezeki Allah itu bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit tetapi meliputi badan yang sihat, mental yang kuat, masa yg terluang dan juga pengorbanan keluarga2 selama 5 hari berjauhan dengan mereka.. 

Tahniah sekali lagi.. mereka sudah buktikan, bagaimana pula kita?.. aikk.. gulp insyallah ada rezeki kita follow..

Peta Laluan day 1- day 5. Jumlah sebenar jarak kayuhan ialah 631.3Km

Bersama Pinky WR

Wow sudah sampai bukit putus

Sempat plak dating.. tak takut kena rotan dgn akak ke bang? kekekeke


Memang syok.. tapi ada gak sengsaranya.. yg tu simpan elok2 buat memori

Sudah sampai Palong 16



Sudah di Kuantan


Wow, Terengganu sudah..


Malang juga, kerana disengat lebah.. bengkak tangan. Namun masih mampu meneruskan kayuhan sehingga garisan penamat.

Bersama Mission Cooling Towel.. T. Kasih sponsor!

Bersama Peminat Katanya.. Jeles wa..

Hari Ahad Malam.. Kami yg berkesempatan Taib, Zaly, Jaya dan Atan bersama Kak Ija (wife Abg Farif daa) menjemput Abg Farif di tol Gombak.


Selepas siap loading beskal.. singgah makan malam di Gombak..

So kawan2 ARB.. kita beruntung sebab dah ada otai yg berpengalaman kayuh jauh2 ni..
Apa plan?? hehehehe

Terima Kasih dan Tahniah kepada Pinky WR diatas kejayaan ekspedisi ini dan perkongsian pengalaman bersama Abg Farif kita...

Keep Rolling Bro...

Thursday, October 15, 2015

Kayuh Hujung Minggu - 10&11 Oct 2015

KAYUH 10/10/15
Kayuh Bersama rider2 LCT, Leader Atan dan Kim.. Diaorg layan dari Salem ke CP1 pastu masuk menuju lak ke kandang Kambing.. 





Welcome Tuan Asba.. harap dapat kayuh bersama selalu.. 
Downhill sudah tiada masalah untuk LCT. laju je diaorg layan trail tak semenggah ni 
Atan kasi training kat Kim cara pasang tiub. 


Abis kayuh kena roti kari kambing lak.. perghh 
Tgk dia punya posing lembut je.. kalau kayuh silap2 Apen pun boleh krem nak follow..
LCT sudah mantap!! Dragon back takde hal sudahhh..

KAYUH 11/10/15
Esoknya, kitaorg layan trail Green Ride CP3 ke CP4 cara reverse lak..
Asyik layan Dragon Back je.. kali ni jom ke Bukit Rumput lak.  Dlm gambo, Bain dan Siddiq

Berjerubu lagi nampaknya..

Anak wak, si Nabil siap cekak pinggang tunggu bapak dia climbing 
Wak Ghost 

Bain dan Saiful..
Siddiq.. welcome bro.. walaupun gear shifting ada prob, tetap kental. terbaek..!! 
Sebelum jumpa bukit rumput kita panjat Bukit Menara dulu

Sebelum jumpa Bukit Menara kita jumpa bukit leleh dulu..  
Dari menara ke bukit rumput kita main air jap.. steady Wak Ghost 
Bersusun rider2 kita..

Mantap geng2 kita kayuh kali ni.. minggu ni jom kayuh lagi

KAYUH ON..ON..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails