Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, December 10, 2014

PKNS Bernam Jaya MTB Jamboree 2014 - 7 Dec 2014

Assalamualaikum wbt.

Selepas 4 tahun, PKNS Bernam Jaya MTB Jamboree akhirnya muncul kembali tahun ini. Apa lagi, teruja dengan kehebatan penganjuran PKNS di tahun 2010, maka benda yang baik dikongsikan bersama rakan kayuh yang lain. Hasilnya seramai 26 orang riders ARB mendaftarkan diri.
Terbaik la korang, Klik SINI untuk baca pengalaman ARB di Bernam Jaya Jamboree pada tahun 2010.

Namun dari 26, 4 org gagal berkayuh pada hari kejadian.. Ni dia 22 org rider2 tegar ARB:

Atan, Azlin, Haji Umar, Adam, Hadi, Saiful, Rani, Bro Mail, Rizal, Zaly, Hakim, Bro Azman, Jaya, Rosyam, Farif, Syafiq, Nordin, Hisham, Iskandar, Tuan Daud, Malik dan Wak Ghost.

Seawal 6:30 pagi, bergerak dari Bandar Tasik Puteri, sampai ke Bernam Jaya lebih kurang 7:20pagi, Cari parking, setup bike dan terus amik breakfast kat khemah. PKNS ni bagus, breakfast pun disediakan, jadi tak perlu kelam kabut nak cari breakfast kat tempat lain.

SEHARI SEBELUM HARI KEJADIAN

Ni dia goodies utk 26 org.

Kitaorg amik timing chip sebab perasan laju.. kakakaka

Ramai lagi tak collect..

PAGI HARI KEJADIAN SEBELUM EVENT BERGOLEK
Tak semua ada dalam gambo ni.. ada yang dah duduk di starting line..

Ni mmg dah tahap kebulur ni.. nampak nasi lemak dah tak boleh tahan..

Haji Umar pun tak tahan godaan nampaknya..

Masa ni rider masih tak ramai, so begitu selesa menunggu sambil makan dan mendengo MC membebel apa ntah... mcm Azwan Ali je aku dengor..

Haji Umar kata macam artis URTV si saiful ni.. hahahaha

Bila nak golek ni??

Anak Semboyan.. kaki krem di last 1km ke finishing line.
Dia kata tension bila tgk pakcik2 dan abg2 ARB overtake dia disaat2 akhir.

DALAM TRAIL
Banyak tempat jugak kena Q sebab tanah becak..

Sedang layan downhill selepas CP2 terjumpa member kayuh jatuh.
Berenti jap untuk tolong apa yang patut.. banyak tolong tanya kabar dan tgk je.. sebab rider tegar ni mmg takde masalah survival punya.

Rosdan PRCC membelek bikenya.. beliau calar2 dilengan, takziah sebab GPS pun hilang.
Harap2 kalau ada rider yang jumpa tolong pulangkan kepada beliau.

Ni rider kota puteri, tak sampai hati pulak nak buat tak tahu bila dia tanya tools.
Clipper kasut tercabut. Berenti la jugak kasi pinjam tool.

Beskal sapa tu?

Saja amik gambo bro ni, apa kabar bro??

ANTARA AKSI-AKSI ARB DIDALAM TRAIL

Terima kasih kepada cameraman2 terutama rakan kayuh STRANGE MTB, Faizal Jiwa Basikal dan Jimmy Chow.

Adam

Atan

Bro Azlin

Tuan Daud

Kang Nordin

Bro Farif

Hadi

Hakim

Malek

Rizal

Saiful

Haji Umar

Wak Ghost

Zaly

Rani, Bro Azman, Rosyam, Jaya temankan Syafiq yg dah tersandar kat pokok.

Rani dan Rosyam

Hisham, (Jaya cover sikit .... kekeke)

GARISAN PENAMAT

Alhamdulillah, semua ARB selamat sampai ke khemah. Ada yang bawah 2jam dah sampai, 3jam, 4jam pun ada. Yang pergi naik basikal balik naik moto pun ada jugak.. macam2 cara. Semua tu ketentuan Allah.. kita cuma boleh merancang saja. Apa yang terjadi diambil iktibar buat panduan utk next Jamboree.

Tahniah kepada rider2 laju ARB, terutama Atan dan Azlin.. Atan ranking below 100, atas medal ada no .. Bro Azlin missed pulak.. sikit je lagi.. yang lain2 pun tahniah jugak.. next korang cuba la beat 2 org ni ye... yang geng santai pun tahniah sebab meriah tgk gambo.. kayuh dan tolak, bantu membantu sesama rider. Pada Rosyam, tahniah bro, semangat dan mental yang kental berjaya juga menghabiskan trail utk 1st Jamboree. Kena belanja Rani makan kambing sbb jadi sweeper penyayang.

Pak Nordin macam baru lepas mandi je.. suci betul muka.. pakai Qu Puteh ke?
Wak Ghost dan Tuan Daud..


View biasa selepas kayuh.. abis berselut.. 
Rider2 laju dr no 1 hingga 5. 
ARB brothers!!!

Pilih je air mana nak minum.. macam pasar tani.. Terbaek la penganjur

Khemah besar utk menampung 1400 riders.

SETTLE SUDAH...





Settle sudah event hari ini.. semua bersiap2 setting beskal atas bumbung, belakang dan dalam kereta. Masing2 tersenyum dan terbayang2 dikepala ketika kayuh tadi.. kebanyakan nya, memori indah untuk dikenang.. cuma Syafiq mendapat kenangan berbeza.. jgn putus asa, insyallah next event, kamu berjaya tanpa terseksa.. kayuh ni nak laju boleh tapi jangan sampai seksa diri.. 
Anyway kayuh memang penat pun.. hahahaa...

On the way balik, ada yg mengajak ngeteh jugak apa lagi jom ngeteh..

Terima Kasih penganjur PKNS Bernam Jaya Jamboree 2014. Next year buat lagi ye..
Terima Kasih pada semua rider2 ARB yang menyumbangkan duit dan tenaga untuk kayuh kali ini.
Korang semua best.. keep it up.

KAYUH ON! ON!

Wednesday, December 3, 2014

OTAI MTB Challenge - 15 November 2014


Salam...

Dah lebih 2 minggu yang lepas event OTAI berlalu.. baru ni den nak update..

Macam biasa, wakil2 rider ARB tetap ada. Kali ni yang berkayuh di OTAI ialah, Tuan Haji Umar, Bro Azmie Yellow Man, Wak Ghost dan Bro Farif.

Dari feedback rider, trail OK cuma disebabkan hujan, trail berselut dan licin, biasalah tu.. single trail yang panjang menyebabkan kesukaran utk overtake rider2 yang slow... amboi mcm bongkak pulak statement ni. Distance cuma 20km saja... pendek nooo.. tak puas katanya.. hehehehe, next time kasi panjang sikit... OTAI ni kuat2 oooo. silap2 Men Open pun kena tapau betul tak Bro Azlin Komando?

Kita layan je la gambo ni

Haji Umar dan Azmie

Haji Umar dan Farif

Haji Umar dan Santa Cruz.. hehehe

Azmie Beraksi

Farif memotong semasa Azmie jatuh.. ramai riders yang sliding kat sini


Settle sudah...

Selepas bertarung... hehehe

Normal view selepas ride

Posing selepas kayuh

Share Hj Umar nya stats...

20km je kan?

Ok bro.. selamat berkayuh!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails