Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Saturday, July 30, 2011

PCC Specialized Presidential Ride, July 24 2011 - D'Day

Starting Point

Sorry la kawan2.. aku lambat update blog kali ni.. ada busy sket.. baru je belasah PCC (ke PCC yang belasah aku?), member opis lak bayo mahal utk aku main bola di Shah Alam. Memang double impact badan aku sekarang ni. 

So.. nak baca sangat ceite aku ni kan...korang layan la ye.

So, Ini lah acara yang dinanti2kan oleh rider2 MTB. PCC ini dah kira mcm acara prestij utk MTB. So kalau korang ni kaki MTB tapi tak pernah join PCC kira tak hardcore la. So, sapa yang tak pernah join, next time kena join la.. tak habis tak pe (ayat penyedap rasa ni).. berani kena ada bro...


    


  Yo..yo oo je kuar umah kul 5:15 pagi.. lbh kurang 5:45am, Kami geng konvoi (Rahim, Hadi, Yus, Mat, Azlin dan Zaly) dah sampai RnR Jejantas Sg Buloh, lepas Solat, breakfast dan membuang apa yg patut.
                                                                                                                                                                                                 

Sampai kat area atas ni lebih kurang 7:30am, tgh siap2, la dah start kayuh pun.. ceh.. apa barang asyik lambat je ni.. bosan betul aku... ini macam kena buat post mortem ni.. tu la korang.. borak tak ingat, termenung membuang bahan pun layan lebih sgt.. ni la jadinye.



Korang tengok tu.. menderu2 rider kayuh.. kami tengok aje la dulu.. nanti kami kejar sampai tak dapat.. hahaha.. 



Yang gambar atas ni adalah tempat yang ke berapa puluh kali punya jem ntah.. banyk lagi gambo, tp malas la nak letak, nanti kepala otak korang pun jem + mental pulak.


Lepas jem.. pulun kayuh laju ikut platon depan sampai sesat.. amboi macam hash pulak nak sesat2..
time sesat ni pulak si amoi punya tayar pancit. Macam biasa la.. chif ARB ni mulut manis, tangan pun ringan.. 
Dah terbabit dengan aku2 sekali kena lepak tunggu merepair.. abaikan je la masa yang terbuang tu..
Kata ride santai ye tak??


Mcm mana pun .. dapat jugak sampai ke CP1 b4 10am.. eh ok tu.. boleh kayuh relax2, tak payah rush..
chewaaahhh...



Sekali jumpa geng2 kayuh beb da... apa lagi.. cucuk langit bro.. yahuuuuu

Udah2 la tu... jom kita ke stage 2 pulak..


Kayuh punya kayuh... mcm2 jumpa.. trail memang cun.. lepas uphill downhill pastu single trail, cross sungai pun macam2 gaya.. yang atas tu gaya jambatan reput.. hahaha..


sebelum sampai sini.. memang best sebab turun ala2 teres ARB.. yang tak best nya lumpur ni la. dan sini la tragedi oktober chif rahim.. tak caya tgk gambo bawah.. 


Ko tengok.. menggelupur tu.. luka lama berdarah kembali.. apabila erra meninggalkan awie.. hahaha


Pilih la jalan mana korang nak pilih.. jgn sangka yang rata tu tak jemplos... bahasa jawa apa ni? balasah je la.


Chih menepuk dahi.. nampak gaye sampai stage 2 je la teman.. failed la teman kali ni..


Alamak.. macam anak menyusukan bapak.. dah songsang dah ni.. apa nak buek,
ayor dah abis.. isap je apa yang terdaya..


Sampai dah di CP2.. masing2 termenung.. nak balik ada 15km lagi nak kayuh ni...
campur tolak amboi.. 50km gak kayuh..


Sampai depan balai polis Ulu Beranang, nak terbako badan kayuh kul 1 tgh ni..
kita berenti makan la.. perut dah lapo.. PCC ni mana nak bg lunch pun.. 


Kira dah selesai la ni.. padahal ada 10km nak kayuh lagi.. ceh...

Mcm mana pun PCC memang the legend.. trail macam2 kombinasi..
apa yang ada di trail Kiara, FRIM, PCP.. ARB (eh... nak masuk gak tu) semua ada.. cun..
cuma korang gagah tak gagah je.

Kepada yang complete tahniah bro.. yg tak complete kena pegi lagi tahun depan (khas untuk yang menaip ni la).

Korang yang tak pegi tak mau cuba ke? apa?? tak berani?? jual basikal la.... 
jgn marah aaa... peace

Friday, July 22, 2011

Selamat Berjuang....PCC Presidential Ride 2011


Selamat Berjuang kepada Rider2 yang akan ke PCC Presidential Ride pada Ahad 24 Julai 2011 ini.

Kayuh jangan tak kayuh.... Semangat tu yang penting bro..

Thursday, July 14, 2011

Nature Fun Ride-Ligamas Hash 10 July 2011, TERBAIK BRO...


Sempat jugak ARB menghantar wakil seramai 7 org untuk event ride kali ni. Alhamdulillah, semuanya selamat pergi dan pulang. Dan kali ini Tuah Rezeki agak menyebelahi ARB di mana 5 dari 7 rider mendapat hadiah lucky draw. 

Sebelum event bermula, biasa la.. kena breakfast dulu, tapi agak hampeh kedai mamak ni. Terkejut kot tetiba je ramai org. Pahtu masing2 tak sabar nak mentekedarah..







Adam(anak Umar), Cikgu Mus, Zaly, Umar, Rizal, Rahim. Wadi dan Azmi tak tau mana pegi.. 
TQ kepada Cik Nasir KSCC atas 2 photo di atas..

Haaa.. dah start offroad dah..manyak syiok..

Tengah syiok panjat Chif pulak sibuk nak cari tandas..
Sebab chif kata santai.. kena la tunggu ye tak? hehehe


Masa ni takde hal la.. setakat bukit sikit-sikit kita kayuh je..
tapi lepas tu.. mmg betul dia kasi bukit saja.. 
anyway lepas penat lelah naik.. dia punya downhill pun perghh
meleleh la air liur melayan.. lupa diri terus..



Sampai sini jumpa Wadi tengah layan blues..
sekali turun beskal.. keliling penuh dgn durian.. nasib baik basikal aku takde bakul. Selamat ko durian.. 
Tengah layan rider menolak, ternampak chif slow2 je tolak beskal.
Aku pk dia nak lepak jap rupanya sambil senyum dia blah je.. 
pinjam ayat jap.."santai apekejadahnya ni"
CHif tinggalkan aku siottt.. tak patut.

Aku pun gerak la dengan Wadi.. wadi kat depan.. tgh layan downhill nak sampai ke anak sungai
aku dengar rider2 jerit " rider down..rider down.."
Alamak.. sapa plak ni.

Rupa2nya.. member ARB, Wadi yang kat depan aku yg down.. alamak bro.. Sebab member suda down, aku lupakan hajat nak cucuk chif la... hahaha..
Masa tengah menemankan wadi, Dr Raja salah sorang hidden marshall pun sampai dan merawat Wadi. TQ Dr. Raja.

Sungai ke3 kalau tak silap aku.. air agak deras.
Preparation memang mantap.. siap ada tali dan marshall pun ada membantu 
mana-mana rider yang agak gawat nak melintas. hehehe

KISAH SELEPAS TAMAT....

Sampai sini aku pk tak habis lagi.. rupanya dah tamat.. 
rasa mcm tak puas lak..hahaha.. 
tempat tamat memang menarik, jambatan gantung menunggu tu..

Bersedia nak basuh, tetiba air takde sbb mamat mana pegi langgar
paip dr water tank.. sudahnya basuh kat sungai je..

Makan time.. terbaik.. siap ada bubur durian lagi..

DJ terbaik.. caya la 

Orang kuat KSCC.. Cikgu Nasir..

Koleksi hadiah yang berjaya di rampas oleh ARB..
Helmet pengubat duka Wadi..

MALAM ESOKNYA..POST MORTEM

Chif menjawab segala pertanyaan atas soalan
"kenapa chif tak ride santai?"

Apa pun.. pujian kepada Ligamas, Procity MTB dan TM Bikers. Satu lagi sejarah dalam penganjuran MTB.
Semua rasanya berpuas hati, sebab:
1. Tiada Bayaran dikenakan.
2. Trek Yang Cun.. tido siap termimpi2 downhill, bini pun terkejut.. hahaha
3. Dapat Makan free.. sedap plak tu.
4. Ada lucky draw, hadiah kira high class tu...
5. Marking, marshall pun cun..

Syabas!!!! Sapa lagi mau buat mcm ni... cepat2.. kitaorg nak join ni... hehehehe

Tuesday, July 12, 2011

Liputan Charity Ride 9 Julai 2011.


Kayuhan Amal/Charity Ride 2011 telah selamat berlangsung bertempat di Puteri Central Park
Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor pada 9 Julai 2011 seawal jam 7 pagi.

Meja Pendaftaran dibuka seawal 7 pagi. Terima Kasih kepada Umar yang memberikan tanggungjawab kepada anaknya untuk membantu Rizal di meja pendaftaran.

Selain daripada Kayuhan Amal, banyak lagi acara2 yang disediakan.
Seperti gambar diatas, pertunjukkan Superbike turut mengambil tempat.
Terima Kasih yang tak terhingga kepada Bro2 superbike walaupun ada sedikit kekeliruan namun
dengan sporting mereka berkumpul dan membantu mengiringi Kayuhan Amal untuk route Long. Kesian geng2 Scenic ye... hahaha

Pentas dan meja DJ..

Suasana di awal pagi..

Rider2 yang tak sabar nak kayuh.. 

Rider2 Yakfur BTP, Wak dan member dari Country Homes

Hadi front runner Scenic.. Apa bikin..??

Anak beranak Cikgu Mus berkayuh.. 

Dr Kiri: Faizol Country Home, Haizat dan Din.

ARB team mungkin akan beralih 
ke arena motoGP selepas ni.. hahahaha

Orang Kuat BBB.. Terima Kasih Bang...diatas sokongan anda!!

Umar.. the Briefing Man..

Lu Langsi Lu Mati.. hiarrrgghhhh..Yak..ayakkk

Itu Dia..geng2 Scenic sedang memanaskan enjin.. 

Geng2 Long suda pro.. tak perlu panas2.. belasah je..

Geng2 Scenic berehat mengambil gambar kenangan di Bulatan Bt Arang..
Sungguh seronok, berkayuh santai membawa family..
paling respect family yang membawa anak kecil dengan carrier dibelakang.. 

Sudah selesai.. geng2 berkumpul, Din memnunjukkan Sijil Penghargaan.
Rider2 yang sampai ke garisan penamat diberikan sijil dan juga sedikit door gift
dari pihak penganjur.

Ni Kalau gua layan downhill dan teres lagi ganas ni..
Chif dah tentu nangis guling2.. hahahaha
Iklan je bro.. jangan marah haaa..



VIDEO PELEPASAN RIDER DAN KAYUHAN AMAL 
UNTUK TATAPAN MATA ANDA








LAGI GAMBAR UNTUK SANTAPAN..
Dari Album ABOI BBB... TQVM BRO!!!
gua cilok, lu tak marah kan? hehehe








AKHIR KATA DARI KAMI ARB CYCLING TEAM:
TERIMA KASIH BANYAK2 KEPADA SAHABAT2 KAYUH SEMUA.
KEPADA TEAM CYCLING YANG MELUANGKAN MASA UNTUK DATANG KE KAYUHAN 
AMAL YANG TAK SEBERAPA INI SEPERTI BBB, YAKFUR, SBCC, COUNTRY HOME.. DAN SEMUA RIDER YANG TERLIBAT.
SEMUGA AMALAN KITA YANG TAK SEBERAPA INI DIBERKATI ALLAH SWT.

AMIN.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails