Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, August 15, 2012

Ramadhan Nite Ride - 28 July 2012

Antara Rider2 yang bersemangat waja.. dr kiri: Wadi Bg, Bro Joe, Azman, Umar, Rani. Belakang tu si Aboi la apa lagi.. kata nak kayuh bro??

Umar Jr. Adam, Ku Fazli pun ada malam ni..

Alhamdulillah.. seperti yang dirancang akhirnya 10 riders turun untuk mencabar diri sendiri.. dah lama sebenarnya tak kayuh malam melayan offroad.. kali ni leader of the day, Azmi Orbea nak bawak masuk ke trail Hash Bt. Arang. Alamak... banyak anjing ooo ini route... manyak leceh loorrr... hahahaha

Trail ni mmg mencabar sbb tak 1st time nak layan malam.. lampu lak malu2 biawak... kalau bawak spotlight mmg cantekk... dah mata rabun mlm.. naya .. sampai tergolek la Bro Azman..punya mengelak lubang kiri kanan.. dugaannn tu.. nanti kat Burung hantu kira kacang je laa..

Trail ni pun banyak climbing yang agak2 technical.. memerlukan kesabaran mental ketika melayan climbing.. bila downhill memang geram.. tapi takut tersembam dek lampu yang malu2 biawak.. terpaksa dipendamkan jee.. jaga la nanti layan siang lepas raya.. hahaha

eh.. ada gambo lagi.. layan dulu..(sebenarnya malas nak cerita .. apsal tak mo follow?)

Pintu masuk ke Kilang yang banyak anjing liar.. puuiiii... boring betul layan anjing ni..

huuuuu... muncung kasik kureng kan sikit abg man.. aiseyy kasi cover lorr..
Take rest selepas melayan puncak2 dragon back.. jangan tak tau sini pun ada dragon back untuk MTB..
Kasi masuk Oksigen banyak2 lepas ni ada satu lagi mau panjat..

Lambat sgt korang ni,. tepi sket bg aku layan dulu... asam pedas dah menggelupur dalam perut aku niii...
Kuwe ojo koyo ngono Rani.. alon-alon... (bahasa jerman)

Tempat 10/2= 5.. apa tu.. 5 riders terpaksa makan KFC.. banyak sgt krem..
krem kaki, krem perut.. eh mcm2 la...

Ku Fazli krem lagi masa on d way balik.. takpe slow2 jgn paksa..
Janji kayuh enjoy..

Sampai port ngeteh.. laaa ramai rider ponteng lepak sini.. kantoii..
Hahaha..

Anyway, satu aktiviti kayuh malam yang best.. Terima kasih yang sudi berkayuh lagi..
Terutama bro Wadi yg datang jauh dari Jalan Duta ke Rawang..

Saturday, August 4, 2012

Best..nye kayuhhhh - 15 July 2012

Dari Kiri: Captain Ya'afur, Rani, Izam, Azeman dan Wak Country Home(sampai la ni aku tak tau nama betul ko, teruk betul la, panggil Wak Hantu, Din marah pulak)

Assalamualaikum.. salam sejahtera..
Acara Kayuh Siang (Day Ride) sebelum bulan Ramadhan Al Mubarak, 6 Riders je sudi berkayuh.. macam mana pun kayuh tetap meriah, lebih2 lagi hadirnya Captain Ya'afur. So, kayuhan yang bermula pukul 8pagi, slowly masuk LTM mengikut laluan lama.(Hash 2010) memanjat separuh Bukit Senyap kemudian melayan downhill.. jumpa bukit, then downhill lagi mmg enak.

Alhamdulillah, sempat melawat Kota Puteri kemudiannya menembusi Bt Arang dengan laluan offroad baru.. terus reverse ke Banglo dan menyongsang ke arah hutan Bt. Arang dan Tasik Puteri. CP terakhir pekena Cendol opposite Bai World lebih kurang 11 pg. Cukup utk 30++km dgn kayuh yg begitu santai. Sambil Kayuh boleh borak2 beramah mesra. b4 12:30 tghari dah boleh lepak dgn family.

Harap2 diizinkan Tuhan, insyallah dapat la kayuh macam ni lagi..

Baru nak climb, rantai Capt. putus pulak.

Dah settle.. jom gerak..

Muka masing2 tak puas layan downhill.. hehehe syok la tak penat..

Take 5, santai2 pun kena la layan bukit jugak.

Rider2 laju fullsus tepaksa kayuh slow hari ni.. santai la katakan.. hehehe

Sambil beriadah, dapat merehatkan minda.. jauh dari sibuk dan tekanan.. chewaahhh

Cuaca pun macam support kitaorg kayuh je haritu.. alhamdulillah..

Jom kayuh dan bergembira bersama2.. badan sihat minda pun cergas.. ye haaaa...

Ye haa.. tgk trail.. amacam?? syok broo..

Last CP.. laaaa gerai cendol pun baru nak set-up.. takpe kitaorg boleh tunggu.. 
Hari masih awal lagi.. 

Terima Kasih kepada rider2 yang berkayuh pada hari ni.. Ada masa lagi.. kita test trail lain pulak.. Janji kayuh enjoy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails