Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Sunday, January 29, 2012

Bt. Arang - Twin Tower - 2Beradik 29 Jan 2012

Selepas melayan twin tower-bkt menara.. turun laju je korang eekkk...

Salam.. berehat sebentar dari Jamboree.. so minggu ni ARB buat kayuhan melawat trail2 lama.
Kali ini 6 riders dari luar Tasik Puteri datang join kayuh bersama2. Alamak.. nama tak ingat lah. yang ingat cuma bro Malek la.. hehehe. Sempoi diaorg ni relax je.. next ride datang lah lagi bro..

Selepas layan 2 beradik.. Pak Maun ganas macam Awie dalam filem sembelit.. hehehe

Tu dia bro Malek kita.. serius betul kalau sedang mengayuh..

Menuju Agrotek..

Tgh syok layan downhill terserempak dengan geng moto pulak.. abis lah trail beskal..
Pergh.. sapo tu.. la Jai rupanya.

Berkumpul tunggu kawan2..

Cuaca redup, sedap kayuh tu..

Geng2 Rawang loading bike .. nak balik dah..

Sebelum balik kita minum dulu...

Special thanks to Mr. Azmie Orbea for the Trail map/route & elevation profile.




Tq semua.. sorry la kalau ada terkurang ye... next ride bro Malek datang lagi bawak ramai2..
Jangan lupa minggu depan OTAI MTB XC Jamboree SBCC...
Semuga yang join success!!

Friday, January 27, 2012

IMBASAN - (FLASHBACK)

Khas untuk otai2 ARB.. semuga memori indah ini terus membakar semangat kita..

Untuk rider2 baru.. bila lak kita nak layan PERTAK?.. hehehehe

(Video upload oleh Saudara Umar - March 2009) Tq Bro!

Wednesday, January 18, 2012

Sg Selangor Phase 2 Endurance Ride - D'Day

Salam dan berjumpa lagi..
Kali ini julung-julung kalinya event Sg Selangor Phase 2 Endurance ride hampir benar dgn kediaman rider2 ARB dan kami tidak melepaskan peluang untuk menghantar 25 orang riders. Alhamdulillah, kesemuanya telah selamat berkayuh walaupun ada juga yang makan KFC.. ingatkan trail tak sampai 40km tak jadi masalah.. 
Walaubagaimanapun, tak menjadi masalah untuk Junior ARB yang paling muda iaitu Firdaus, son of Haizat@Jadd Nikon berumur 10 tahun, yang berjaya complete walaupun tiba di finishing line hampir pukul 2ptg. Tahniah!! 
Inilah Junior ARB paling muda, berjaya complete.

Di pintu Dewan

Medal ranking.. tak tau pulak penganjur nak kasi ranking medal ni.. iskkk

Frame Chiru.. ekor lembut dan keras..

Marshall2 event

Men Open berlepas.. Iqmal dan Din. Ada jugak muka korang inter frame..

Veteran pun berlepas jugak..

Junior dan wanita..

ANTARA TRAIL-TRAIL YG DIHIDANGKAN

Zig-Zag pertama..

Zig-Zag Kedua..
Dua2 bukit ni digelar bukit "L"

AKSI-AKSI RIDERS

Ride fast but safe bro.. hati2.. malang tak berbau..

MTB Frenz.. Mr Ayie Bianchi, diikuti oleh Shafiq Azlin di belakang..

FINISHING LINE

Rider no 1 dan 2.

Hebat betul.. patah hanger dibuatnya.. 

Syafiq sampai kul 11am Junior rank no 7, tp medal ranking hanya utk 5 org Junior je..

Atan ngam2 rank no 149 dari medal ranking men open 150.

Azlin no 52, medal ranking untuk veteran hanya 50 je.. 

Hakim pulak Junior no 14.

Alamak, Chif dapat special service la.. the only man yg dikalungkan medal.
Jelesnya aku...

Rakan MTB, Ya'afur riders.. Bro Johari.

Umar pun dah sampai...

SELINGAN

Iqmal, akhirnya dapat menebus kecewa di UPSI. Kali ni completed..
Tahniah!!

Gadis litar.. cheewwahhhh.. posing baikkk punya.

Azlin:"kat bkt lahanat tu aku tgk ko tergolek ke Din?"
Din: " Mana pulak.. tu anjing yg tergolek kena langgar lari dgn rider"

Hadi: kita gambor sama2 Fuji kita..
CIkgu Mus: Ye..ye.. kite kite ajeee..
Aku: "Conpius ni.. nape diaorg duk senyap berdua je?.. mesti ada rahsia ni... hehehe

Rizal: Mana yang lain ni Tan.. ko kitai abis diaorg ye Tan..
Atan: Mana pulak.. ada patut diaorg suh saya lepak makan durian kat dalam..agak2 la..

Taib: Jap.. amik gambo aku dgn sahabat baik aku ni..
Azlin: ko kayuh ke aku yg kayuh.. bau gamat ketiak ko ni Taib..

Gadis litar pun haus jugak layan kerenah abg2 riders.. ni ter baikkk la..

LUCKY DRAW

Tu Diaaa... Bertuah punya Azlin.. XT groupset dia yg punyooo..

Anak Semboyan, kali ke2 masuk Jamboree selepas UPSI.. dapat gak botol air dan cage sekali..
Ok laa...

Maka selesai la Endurance 2012 kali ni oleh PEKA.. 
Satu penganjuran MTB yg berjaya.
Trail yang dihidangkan sesuai dengan jarak Kayuhan..
Water station yang banyak untuk menampung 1200 riders..
Marshall juga banyak membantu rider2 yang memerlukan bantuan.
Trail Marking yang baik, Junior 10 tahun pun tak sesat. Kalu Men dan Veteran sesat tak tau la plak nak kata apa.

Cuma, tak ramai rider yang tau Penganjur akan memberikan ranking utk setiap kategori. Namun begitu, Medal ranking untuk kategori adalah baik cuma Junior terlalu sikit, hanya 5 saja. Adalah baik jika Junior ranking diberi hingga 10 atau lebih untuk membakar semangat pelapis2 MTB. Kerana mereka2 ini lah yang akan menggantikan kita yang sudah "V"...

Semuga berjumpa lagi di event yang lain..Insyallah.

Kayuh untuk Sihat..
Ride Fast but Safe Bro...

Wednesday, January 11, 2012

Test Trail - Sg. Selangor Endurance Ride-8 Jan 2012


Salam... Hari Ahad lepas, ARB turut serta menguji trail Sg Selangor Endurance Ride Phase 2 bersama2 kaki kayuh yang lain. Kayuhan ARB bermula dari BTP terus ke simpang masuk starting point. Dari BTP je speedo cateye menunjukkan 12km.

Menunggu team lain untuk kayuh bersama2 masuk ke trail.

Itu dia.. ramai riders yang teruja untuk test trail hari ni.

Sebahagian riders dah bergerak masuk..

Bukit pertama digelar bukit "J", tak sanggup aku nak type penuh.. hahaha

Masing2 menunggu turn nak panjat Bkt "J"

Menuju ke Fruit Valley.. utk sampai ke CP1 kena buat satu loop ke fruit valley.. sapa cilok miss satu sticker. Hati2.. Tapi dah feedback kat Organizer supaya buat signage supaya riders tak terlepas..

Banyak jugak open area.. kalau panas macam ni.. memang boleh rentung.. so
riders kena prepare banyak air.. jgn sampai kering dan cramp..
lagi elok bawak buah2an.. epal hijau dan pisang 2-3 bijik..

Biasalah klu tak bergambor tak sah..


ARB tak dapat nak buat full test sebab sebahagian riders dah abis air.. tak boleh tahan dengan panas yang amat sangat. So amik keputusan dari CP1 terus kuar main road pusing ke Btg Berjuntai - Ijok - dan terus ke BTP melalui CP3.

Conclusion: 
Starting Point ke CP1 ada 1 bukit je yg agak curam tp takde masalah boleh kayuh.. larat dgn tak larat je.. so before tu boleh speed up utk kejar masa.

CP1-CP2-CP3 tak dpt test, tp sebahagian trail ARB pernah layan. Berhati2 ketika layan Bukit Zig-Zag atau Bukit "L".. banyak batu loose, lagi2 layan tgh panas.. memang rentung.

CP3 ke finishing trail pun landai.. dan bercanop. Boleh dikatakan 60% offroad 40% road. boleh layan..

Akhir kata, Selamat berkayuh kepada semua MTB riders yang akan ke 
Sg Selangor Endurance Ride Phase 2 pada hari Sabtu 14 Januari 2012 ini.
Semuga Semuanya berjaya menghabis ride.
Dan semuga penganjur dapat mengawal dan memberikan penganjuran yang terbaik.

Ride fast and safe bro...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails