Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Friday, April 18, 2014

Hari tu dalam Sejarah - Jamboree Kampungku 17 Nov 2013


Salam semua.. maaf kerana kali ni anda membaca cerita lama ARB. Baru nak di postkan. Baca je la ye.

Sebenarnya Jamboree Kampungku ini bahan untuk ARB berkayuh setelah agak lama tak berjamboree akibat sibuk menguruskan ARB Green Ride kami pada awal tahun ni. So, boleh la release sikit bila berkayuh diluar kawasan.

Kali ni 9 org riders register tapi yang pegi cuma 6 org je iaitu, dari kiri Arani Glem, Bro Farif, Saiful Adli, anak Semboyan aka Along dan paparazi Izam Samurai. Uweekk. nama cehh...

 
Bersiap dan ambik angin sebelum berkayuh... parking agak sempit (bukan parking si Rani tu)
So terpaksa la letak kereta ditepi jalan besar. Ada pasar pagi Ahad pulak.. lagilah crowded..



Suasana di tapak flag off- masing2 tak sabo nak kayuh.



Jem akibat titi sebatang.. nasib baik rider tak ramai.. kalau beribu tak tau bape lama nak melintas..


Bila sampai kat sini, bau lumpur boleh tahan.. nak kayuh pun sangkut2.
Better tolak je.



CP bape ntah.. aku lupa la.. jumpa geng2 Prima Riders.
Pastu minum Xtra Joss..

Kayuh punya kayuh tetiba sampai.. biar betul?? tak sampai 25km.
Jamboree paling pendek dan paling santai.
Jumpa lak bro Kamarudin ke Kamarulzaman? aku lupa lagii... arrghhhhh
Dulu datang Kuala Kubu layan bukit 3 beradik dengan dia ni la.. geng Assakinah.

Mamat 2 org ni memang hantu rambutan.. 30 min berdiri sebelah bakul, tak malu betul..
masa sampai bakul tu penuh beb.. ko tgk dia punya balance.. 10kg dah masuk perut

Dah sampai umah..berselut. tak boleh tunggu lama2. sebab takut no naik..
Biasanya kalau g jamboree tunggu sampai habis mana tau boleh dapat hadiah..
Kali ni tak mo no naik sebab nanti serba salah nak amik hadiah ke tak..
Hadiah nya cuma pokok orkid dan pasu.. 
aku pun konfius, ni jamboree basikal ke jamboree pertanian?

Anyway, kita doakan yang baik2 aje la..

Esok2 buat yang terbaik.

Jom Kayuh!!

Tuesday, April 15, 2014

KDCF Trail 13 April 2014

Minggu ni asal perancangan ARB ialah berkayuh di FRIM beramai2. Apa kan daya pada minit2 terakhir, tak semua dapat berkayuh pada hari sabtu 12 April 2014. Mana yang masih boleh berkayuh, tetap teruskan plan ke FRIM. Makanya, pada hari sabtu, Atan, Sham, Wak dan rakan lain berkayuh ke FRIM, dan esoknya Ahad, yang mana lutut menggigil terketar2, membuat plan berkayuh ke KDCF.

Pada yang tak tau apa itu KDCF, ni ha Kota Damansara Community Forest.
Masa ARB berkunjung, KDCF ni sudah ada 4 trail iaitu

1. Petaling Trail
2. Scout Trail
3. Temuan Trail
4. Sahabat Trail

Dr berita yg didengar, sahabat trail baru saja dibuat dan belum siap sepenuhnya.
Oleh sebab hanya Norjaya saja pernah berkayuh di KDCF maka dia kena jd kepala membawa kami bertiga yang lain iaitu Umar, Azman dan Zaly.

Kalau anda pernah melayan Kiara, trail ini boleh la dianggap salah satu saingan yg terdekat utk kiara.. mungkin dah lama sangat tak layan trail technical menyebabkan rasa teruja meluap2 dtg membuak2 walaupun sudah keluar dr loop. Nak gambo kan perasaan tu agak susah.. nak tau jugak datang la berkayuh sini.. satu loop cuma 4-5 km saja. kalau rajin buat la 2-3 loop kasi puas.

Nak tau lebih lanjut? klik sini http://kotadamansaraforest.org/trail-network/

Macam biasa, jom layan gambo...


















Monday, April 14, 2014

ARB IS BACK ...

Salam kembali..

Wow.. lamanya bertapa.. keluar2 terus ada macam-macam isu.. antara isu terhangat (all about cycling la bro..) hijrah 26er to 27.5 or 29er...

So there is no right or wrong answer.. nak tau lebih lanjut boleh refer link dibawah yang mana aku rasa antara rujukan terbaik untuk korang baca sebelum korang decide untuk tukar atau upgrade. Anyway yg penting RM lah... seluk poket baru tanya selera.

Good Luck.

http://www.bike198.com/26-vs-29-mountain-bike-debate/

http://www.pinkbike.com/news/26-vs-275-vs-29-Wheels.html

Cerita kayuh ARB??... tungguuu.....banyak ni.. tak tau nak kuar mana satu dulu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails