Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Monday, October 17, 2011

XC ride ke Tasik Biru Kuang 16/10/11


Salam ARB Bikers!!
XC ride ke Tasik Biru pada Ahad 16/10/11 bergolek jam 8pg memang meriah.. sebabnya.. Orang lama dah join semula, orang baru pun turut serta, so total rider kali ini 27 org termasuk Ya'afur Bikers.. 
Trek cun, cuaca pun cun.. sekali sekala layan XC dgn santai seronok bro. Chif memang terror betul dgn trail ni walaupun dah lama tak layan. 

Yang best lagi tu sebab tak banyak iklan mcm last week sampai 3 kali tayar pancit.. perghh. Mcm TV3 daa.. menyampah pun ada gak bila ko tgh sedap tgk cite tetiba kuar iklan. Nak menunggu iklan habis pun seksa.

Tgh2 ride, sekali traktor lalu.. yang ni iklan sedap so tak kisah la.. lg satu cepat sikit.. hehehe
lepas ni nak layan downhill.. so bagi traktor ni jauh dulu.. karang telan debu pulak.. pastu kayuh punya kayuh.. member lak tayar pancit..

settle je repair layan kayuh lg..

Ni semua lepak jap sebab depan tu ada lagi downhill panjang.. 
memang best bro...

Amboi abang Tebuan.. hehehe klu xde mamat ni tak berseri rasanya.. best2..

Lepas layan downhill tiba la plak acara usung basikal -kata Cikgu Shah.. hehehe ok pe.. ala2 Hash KLMBH
Aku rasa aku dah tau nape akak tu nak muntah.. sampai Kuang, tak blh kayuh dah mintak husband dia rescue.. Lain kali abg tebuan kalau nak tunjuk perut tu agak2 la.. hehehe

Abg Wazir memberikan kata2 semangat kepada Zulman..
You can make it bro... dont give up katanya..
Pastu berdesup dia kayuh.. dasat.

Lepas tu ada acara meniti plak.. ganass..
Lepas acara meniti, acara angkat basikal dlm parit.. tapi gambo tak amik.. hehehe
Nak tau camne gayanye.. sapa2 tak kayuh.. kena la follow next time ekkk..

Menarik kan gambo ni.. bersusun je rider.. mcm jamboree pun ada.. hehehe

Bawah ni lak acara membebel semasa meniti.. Izam la yg kuat membebel.. hahaha
Korang layan je la video ni.

Wednesday, October 12, 2011

SANTAI MINDA..?!

APA YANG ANDA FIKIRKAN BILA MELIHAT GAMBAR INI ???? 

AKU?.. NAK TERGELAK PUN ADA, ANYWAY SEMEMANGNYA TUHAN MENJADIKAN MAKHLUKNYA PENUH DENGAN KREATIVITI TERSENDIRI..







Wednesday, October 5, 2011

KLMBH Bt Arang Trail Hash - Revisit 2/10/11


Salam Geng,

Tercapai juga hajat untuk layan trail KLMBH di Bt Arang. Yela.. minggu sebelumnya, ARB ke Kuantan, so ketinggalan la nak join. Pada mulanya macam takde chance, tp berkat usaha Bro Azmi Orbea mencari file GPS untuk trail ni sehingga berjaya, so kitaorg pun follow terus..

Seawal 7:30 pagi dah kumpul kat tempat biasa la.. pikir tak ramai, rupanya 11 riders juga yang join.
Chif, Bro Azmi, Semboyan, Yus, Din KHS, Along, Iqmal, Azrul, Azman, Joe Yaafur dan Syam Yaafur.

Tu dia, semua tengah simpan tenaga, tak sabo nak start kayuh.


Bergambo setelah 7km layan tarmac dari GVP. Pasni masuk offroad ke Kem Bt Arang sebelum ketempat flag off Bt Arang Hash.

N



Nak sampai ke area flag off bertembung dengan geng India mengejar babi.. cehhh najis berat betul. Pastu punya la banyak anjing, adventure sungguh. Bila dah lepas area tu, layan bukit dulu pastu bro Joe amik peluang posing la kan.. hehehe

Sampai area ni tetiba dapat call dr Bro Joe, dia kena patah balik hantar Syam, sebab Syam surrender, perut dah krem??.. Sorila bro, kita pikir kayuh santai, tp bila Bro Azmi kata trail map dah ada, kita belasah je la..

Lepas tu kita tinggal 9 orang je la henjut trail ni.. perghh memang mantap. Cuma ada beberapa rider yang tak bersedia dengan bekalan air yang cukup, so 2 riders kekejangan.. apalagi, sapu la krim..

Yang ni dalam kebun getah.. masa kat sini semua masih senyum.. syok layan trail. 
                          
Leader of the day, Bro Azmi Orbea. Best je kan.. sapa yg tak pernah pegi, jom layan..

Yus bergaya dengan jersey dan tight baru.. misai je lama lagi,
tak nak tukar misai baru ke?

Din dah mula Krem.. di susuli dengan Azman gak..
Matahari dah terik.. hehehe.. layan je ..
Chif tunjuk arah dari mana kitaorg turun tadi... sayup je.. hijau mata memandang.
Ni la gambo yang kat atas td.. kali ni kalau korg klik bg beso gambo ni, nampak la Bro Azmi dan Chif tgh layan uphill kat bawah tu..
Tak larat tolak je.. apa ada hal..

Pastu layan lagi bukit sampai sini baru masuk canopy area sket.. fuhhh..

Lepas area ni 2 org terpaksa panggil wife masing2 utk rescue.. lepas pekena air di Kota Puteri.. sambung kayuh balik ke GVP.. total kayuh hari tu 42km.. ok la gak, yang tak ok, on the way balik, ada pulak tayar pancit.. kalu satu takpe.. dua2 tayar kena tukar tiub.. nasib baik ada tiub spare.. 

Trail map dan Elevation profile ehsan dari Bro Azmi Orbea.. Tq Bang!!



Amacam Cun Tak??? (Klik photo2 diatas utk lebih besar dan jelas)

Macam2 cerita ride kali ni.. sapa2 yang krem selalu tu, banyak2 la minum air ye.. pastu make sure air bekal pun cukup.. hehehe.. next time boleh repeat lagi.. sapa mau ikut? angkat tangan!!!

Ride ON!! ON!!

Tuesday, October 4, 2011

Kuantan MTB Challenge 2011 - Part 2 - D'Day

Sambungan dari Part 1

Chif tersenyum lebar sebab semua bike dah settle buat check up.
Kiranya dah bersedia untuk dibelasah esok la ni..
Aikk Atan kat celah2 masih tak siap membelek kasut ke?

Bersusun tu... ekor lembut sebelah kiri.. ekor keras sebelah kanan..hehehe

Ok..Ok.. kita start hari kejadian..

KMBC D'Day..

Se awal 6:50 pagi sampai je.. pintu gerbang baru nak pasang..
Mentang2la apartment depan mata je.. dah la nak ke starting point downhill.. 
So.. sambil2 tunggu tu Atan ajak warm up.. amboiii.. biasa takde warm up2.. main belasah je, tp kena ikut kata pro la.. Atan ni Selangor MTB Challenge dia top 10.. so kena ikut la..

Atan tgh warm up ni...

Pintu Gerbang dah siap dah...

Ni la dia tempat collect goodies semalam..

macam biasa sambil menunggu briefing, ARB layan posing
Dr Kiri: Yus, Rizal, Chif, Haizat, Umar (tinggi betul la ko ni), Semboyan, Azlin (tak abis2 makan lg), Izam dan Zulman. Atan, mana ko ni?


Semua dah tak sabo... kaki dah gigil nak kayuh.. macam biasa, sapa yang rebut prize/ranking mmg dah duduk kat depan.. selagi boleh selit.. ko selit la.. ARB ni memang tak terliur pun.. hehehe kitaorg terliur dengan lucky draw je..

Dalam Trail..

Yaafur Bikerz.. Rakan MTB..

Yang ni bukan sesaje snap 2 kali, tp nak tunjuk bukit dibelakang tu lah turun downhill b4 uphill semula.
Syok oo...

Tu dia.. yg mana x larat tolak je la.. lumrah MTB, td dah bagi downhill kali ni rasa la pulak.

Pada ARB, trail Kuantan MTB ni memang best untuk XC, boleh dikatakan tiada technical section, so untuk racer memang cun for fast ride. Organizer memang terbaik. Marshall yang cukup dan begitu peka. Cthnya sentiasa bersedia dengan air yang sudah dituang ditangan untuk dicapai oleh rider. Tak perlu nak berenti utk minum. Antara Jamboree yang banyak CP iaitu 7 CP untuk hanya 35KM.
Cuma sayang, tanah yang agak licin menyebabkan ramai juga yang tersungkur dan cedera. Walaubagaimanpun, Alhamdulillah, syukur, 10 org rider ARB semuanya selamat ke finishing line.
Tahniah kepada Azlin dan Atan kerana berjaya sampai bwh 2 jam walaupun tak dapat top 10.
Lagi satu (lupo lak), nasi bungkus pun sedap..ke sebab aku dah kebulur.. tapi rasa mmg sedap pun... hehehe

Aku attachkan trail map dan elevation profile dari blog PRCC (Bro Rosdan, wa cilok ye)



Lucky Draw time...

ARB & Yaafur..Lepak melihat show sambil menunggu masa lucky draw..
Rizal apsal senyap je.. jampi bg no naik ke?

Semua tengah berharap no naik ni...hahaha

Susun no ni... no sapa lah naik yee...

Nampaknya, hanya 4 aje yang bertuah..Alhamdulillah..
yang berbalut tu macam dodol la... hahaha

Antara barang jualan yang menarik bike carrier ni.. namanya Sea Sucker.. guna lekat2 je.. kuat bro.
Actually menggunakan system vacum.. ada button untuk pump.
Harganya: 1 bike = RM1050, 2 bikes = RM1550, 3 bikes = RM2050.
Boleh order direct dengan Rahim Letua Kuantan.

Selingan..

Bergambo depan Apartment..

Tempat terjun tiruk..

Tempat mainan.. korang nak main pun boleh..

Saja je bagi korang tgk batu dgn rumput..

Lepas lucky draw, lepak kat apartment, ada 3 jam lagi nak check out, so ada yang membuta, ada yang kata tak leh nak tido sbb penat sgt tapi tetiba lak kuar bunyi enjin motobot.. cehhh..
Kul 4:30pm siap2 terus chow.. kalau time datang kitaorg singgah Temerluh sebab ikan patin, time balik kitorg ke Chukai dulu sebab borong kopok lekor, keropok goreng, sata, jajan sotong dan lain2 la..(amik hati bini bro..) dan lepak makan sata.. best betul trip kali ni.. 

Tu diaaa.. sampai abis stok sata kedai ni kena balun..
Ko tgk Azlin tu.. tak abis2 makan. rupanya ni la rahsia dia kuat kayuh. hehehe

RIDE and Enjoy!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails