Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Monday, April 17, 2017

Mimaland Mini Jamboree II 2017 - 26 MAR 2017


Antara foto yang terbaek.. nape? sbb ada 3 Kelab atau Team basikal dr BTP di sini. ARB, LCT dan Lemao.

Asba 2 zaman

Fuhh Rani, Abg Farif, Epul kata bangga dapat gambo dengan Champ Oren

Bain dan Anke

OFFROAD BERMULA...

Mcm kenal je.. 

Akmal
Wyne LCT.. anke tinggalkan ye

Asba

Ct relax je.. tak larat org belakang standby utk tolak
Laju si Kim ni
Anke

Mr Hans.. Atan.. aku pun tak berapa nak paham bab Han ni..
Rani the Boss
Fuh Tenangggg
Cik Abg dengan tenang je tinggal kan Kakak kita ni ye.. Steady Mus

Wow, Tahniah Kim and Han, atas podium kali ni.. Han lagikk.. hahaha

Aku tukang karut je.. tak dapat nak join.. sebab bertugas di Selatan Tanahair.. so ni komen2/Feedback ikhlas yg diberikan oleh rider2.. no edit, no copy paste.. . Terima kasih diatas feedback di bawah ni.. harap Organizer dapat terima dengan hati terbuka.. membina ni bang..
=====================================================
Distance: 25km ++ as the event name, Mini Jamboree, anything below 30km would do.

Difficulty: Topografi kawasan ini memang berbukit bukau. Jadi memang telah diduga, akan banyak climbing & downhill.

Mostly, climbing rideable, cuma berlaku gangguan apabila ramai riders yang tersangkut dipertengahan.

Downhill pun lazat, terdapat beberapa trail DH yang agak bahaya serta memerlukan kemahiran. Marshall ada di semua tempat bahaya dan beri advised kepada riders.

Organiser… average la… kita paham … banyak cabaran yang perlu dihadapi… antaranya medal masih sangkut kat kastam on the event day….                      

cuma … penggunaan pelajar sebagai crew agak mengecewakan….
ada yang chiken pun dapat ranking

Parking ok makan ok

Fee pun ok rm40 je

ada yang kene balik sebab cut off time, pun dapat ranking

worst, women no 8 (podium) tu DNF actually

tapi crew fail to identify geng ni

overall trail …. memang best… hampir jatuh hokum “WAJIB Repeat"

Overall: well organised, tapi hick up yang berlaku tu agak critical                      
makan tak sedap            
parking ample, dewan pun selesa
==================================================
So,.. bab trail kira best la kan.. well done Penganjur...

Tahun depan buat lagi, aku nak bergambor dengan dinosaur ni wehhh...

Thank U...Ride fast and safe geng...

Monday, April 3, 2017

Gunung Reng Jeli MTB Jamboree 18Mac2017




Anke Selfie sorang2.. mana Asba?

Fuhh. lama betul tak mengarang.. 

OK, ni event yang keberapa ntah utk ARB 2017. Banyak sebenornya, cuma malas melampau nak update blog ni.. nanti kalau aku senang lagi, aku update yg jenis2 throwback2 ni la..

Kita cerita bab JELI dulu.. antara event yang mmg dinantikan.. plan lama ni.. tup tup ada hal.. mmg betul la kita merancang, Tuhan yg menentukan. ARB hantar 3 orang wakil ke Jeli, Asba, Rani dan Zaly, Tapi yg perginya 2 orang saja, iaitu Asba dan Anke,

So, aku nak cerita lebih2 pun tak syok, sebab tak feel Gunung Reng punya trail. Tapi aku dah interview rider2 ARB ni, So kat bawah ni feedback dr rider2 kita.

"Trail memang Best…. Climbing pun dasyat… sesuai dengan nama GUNUNG Reng…. single trail antara yang terbaik saya penah lalui...

lintas sungai pun antara tarikan dalam trail…. 3kali pertama memang best… air jernih dan sejuk…. tapi bila dah lebih 10 kali lintas sungai…. dah rasa menyampah la pulak"

Tak silap Asba dan Anke gerak ke Jeli pada Jumaat malam Sabtu.. sampai sana terus parking depan masjid lebih kurang jam 2-3pagi.. tdo kat masjid, subuh bangun terus siap2. Event starting pun depan masjid.

Sedikit gambo utk tatapan peminat.. hehehehe, enjoy!!,





                                              
Tamat Sudah..

Monday, October 24, 2016

Burung Hantu 2016 - 15 OKT 2016


Salam Geng, 
ARB Cycling Team kembali lagi utk Burung Hantu versi 2016.
Kali ni yang bertuah dapat bersama2 di Burung Hantu atas nama ARB ialah, Abg Farif, Zaly, Asba, Hj Umar, Hj Ir, Rosham, Saad, Anke David, Saiful, CP dan Ijan. 11 org jugak la..
Abg Farif dan Zaly bawak family.. so Homestay agak jauh dgn homestay org bujang.

Sebelum Kejadian.
Dalam kul 10pg, Abg Farif dah sampai rumah Zaly utk angkut beskal..
Asba, Saad dan Anke satu kereta 
Sempat plak diaorg ni main tangkap gambo..
Dalam kul 2 ptg semua dah sampai homestay masing2.

masuk je homestay, semua membuto.. Kumpul tenaga katanya,. malam nanti nak perah
Sebelum tu, Hj Umar dah g collect goodies. 3 org masuk race.. yg lain layan jamboree je..
Abg Farif dgn mem layan shopping kedai beskal.. sempat lg tu. sebenornya nak repair tubeless. 
Yg ni geng bujang lepas membuto bangun g makan lagi.. beso betul selera diaorg ni.

Zaly dan abg Farif lak layan kat starting point bawak anak2 jejalan.. ambil mood utk kayuh malam ni.. fuhh menarik Shimano Burung Hantu punya persiapan.




Malam Kejadian.
Bersama Aboi BBB dan Oren.. wow Oren dgn JC burung hantu baru.. fuhh 


ramai sungguh rider.. 700 racers, 1500 Jamboree. total 2200.
Masak kalau duk belakang2.. mmg jem sesaja la..
Epul, Ir dan Hj Umar.. 3 racers
Gambo geng bujang lain tak jumpa lak nak masuk dlm ni.. sorry ye banggg.

Aksi2 Dalam Trail.
Anke David 
Asba 
Asba lagik 
CP.. kesian, terjatuh selepas CP2 semasa single trail downhill.
Nasib baik takde patah2, boleh kayuh sampai habis lagi. Tapi berparut jugak la muka. 
Epul.. ada masalah kasut ke tu? 
Ijan.. pakai Jc HMR 
Hj Umar 
Abg Farif 
Zaly 
Ir. Rosham 
Abg Comel kita Saad. Ni je gambo yg aku ada..

Finish Line




Bila sampai.. semua cukup puas hati,, Alhamdulillah hampir semua ARB settle paling lama pun 3 jam lebih.. Ok lah boleh lemau badan kalau lama2 dlm trail. lagi la mlm2 mcm ni kan,

Trail kali ni mmg ohsem klu compare 2014. Yg diwarkan2 katanya agah susah takde la rasa susah sgt, Bukit semua sedap utk dikayuh.. downhill jgn cerita la, layan kan aje. Cuma 2 org rider yg kurang bernasib baik, jatuh jugak.. tapi masih boleh berkayuh sampai habis.

Goodies kali ni rasanya lagi menarik dari tahun2 yg lepas. Race dapat lebih items dr jamboree.. wow..

Kita org lepak jap pastu balik dulu mandi then dtg semula utk cabutan bertuah..
Yang tunggu lucky draw, Zaly, Abg farif dan Kak Ija LCT. 
Majal jugak.. sampai ke sudah tak naik.. adusss.. dah start kul 2 pg.. kul 3:30pg baru settle.

Kembali ke BTP
Awal pagi geng2 bujang dah breakfast.. boleh la balik terus tido.. 
Tak sabo2 dah sampai tol air keroh,

yang geng family, ronda2 cari asam pedas..kali ni port yang berlainan dr tahun 2014. fuhh rasanya yg ni lagi mantap.

Pastu masing2 gerak ke destinasi..

Alhamdulillah.. walaupun dah join burung hantu berkali2, tetap akan join jika diberi kesempatan lagi.
Meriah dan diberi pengalaman yang sentiasa berbeza,

T,Kasih ECC atas penganjuran terbaik setakat ini untuk edisi Kayuh Malam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails