IMAG2526

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

IMAG2530

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

IMAG2548

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

IMAG2521

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

IMAG2041

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Monday, July 6, 2020

3 K - Kandang kari Kambing

Lokasi = Rahsia.. nak tau kena join la.

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, dapat lagi berkayuh bersama rakan2 kayuh yang lain.
Kali ni 7 orang saja. Jadilah meriah juga. Ankel, Sidi, Atan, Semboyan, dan 3 orang Doktor.
Doc Is, Doc Syafiq dan Doc Syukri. 
4 Fullsus 3 Hardtail beb.
Minggu ni kita nak layan trail 3K pulak

Bermula dari official MP ARB - Restoran Salim terus masuk LTM.
Gambar atas menuju ke puncak Bkt Senyap.

Sudah sampai. Take 2 dulu.

Doc Is signature.

Dah lepas kandang kambing. Ni bukit Kambing plak

Ankel

Atan

Doc Iskandar

Doc Syafiq

Doc Syukri

Sidi

Menuju Bkt Rumput 2 

The Forest


Nama pun trail 3K.. 
Apa lagi, otw balik, singgah Bt Arang kena roti dengan Kari Kambing.

Jom geng, kasi turun la itu beskal dr tali gantung..

Next week jom kayuh..


Relive Video.. 

Note: Tq Atan atas gambo2 yg cun di atas..

Saturday, July 4, 2020

TB - BURUNG HANTU 20 OCT 2018

Salam geng,
Lama betul nak start update event2 yg lepas. Bila nak mula pala otak start rewind utk throw all the memories kat sini.
So kalau ada geng yg rasa something missing kat sini sedia maklum je la.

Utk siri 2018 ni, aku tak bermalam di Melaka, aku follow Hisham dr country home dan anak dia. Tumpang kereta gerak dr BTP lepas Zohor ke Melaka. Petang itu, tumpang berehat di homestay geng2 Lemao. Lepas asar gerak ke starting line. Kali ni ECC Burung Hantu bermula dari Rumah Melaka.





Goodies Bag edisi 2018



Masih awal lagi nak bersiap so kita org lepak minum2 dulu di gerai depan rumah Melaka.




Pintu gerbang dah ready utk malam ni,,

STARTING LINE
Aku dan Is.. Hisham tak tau lah kemana masa ni.

Punya la ramai..



Nak Start dah..

DALAM TRAIL
selepas 2-3km masuk offroad.. mcm biasa jem ler

FINISH LINE

Lebih kurang kul 11:30pm dah sampai. Boleh la.. alon2 kayuh


Nak makan boleh pilih makanan dr food truck yg disediakan.

lapo ke bang?

Hisham.

Geng X-Muor, Ninjak


Selepas abis ride.. puas hati dgn trail BH2018.

Lepas abis kayuh terus gerak balik Rawang. settled.


Thank U ECC dan kawan2

Community College MTB Challenge - 20 May 2017



Salam geng.. siri throwback ni.. lama gila tak update blog. Rasa sayang bila tgk photo2 yang diambil semasa sertai event2 MTB. So sambil2 duduk berehat, cuba meringankan rasa malas utk sedaya upaya menitipkan pengalaman2 berkayuh buat paparan memori dialam maya..

Ini kali kedua aku follow event KKHS di batang kali. aku suka event ni sebab selesa dgn cara organizer. Yang paling penting trail course yg disediakan. Sangat menarik utk berkayuh.

Tak silap masa ni aku gerak dr BTP dengan Siddiq. Siddiq baru setup basikal Ghost. Mmg berkobar la dia kayuh.

Antara trail KKHS 2017.. jom layan

Bestkan trail ni?


Antara muka2 podium ni.. lelaki dan wanita.



Aku pun podium gak.. dapat 2nd grand prize.. jadi la


Berselut..

Selingan.. Siddiq dan Apen.

Ok geng.. jom kayuh lagi..

Monday, April 9, 2018

GUS GAP 2018

Assalamualaikum,

Entri kali ni untuk cover trip hiking ARB ke Gunung Gap & Ulu Semangkuk pada 25 Feb yg lepas.

Total seramai 22 orang yg join trip kali ni. Kesian cip Zaly terlepas trip, takde rezeki sebab demam.
Detail tentang Trail:
  • Height : 3868 feets (1183 meters) - Gunung Gap   
  • Height : 4558 feets (1394 meters) - Gunung Ulu Semangkok
  • Location : The Gap Resthouse, Fraser Hill Gap, Kulau Kubu Bharu (Selangor)
  • Usually it takes 45 minutes to 1 hour from peak to reach the Gunung Gap summit, continue 1 hours 45 minutes to 2 hours from Gunung Gap summit to reach Gunung Ulu Semangkok summit
  • Distance : about 3 KM
  • GPS Coordinate : 3.692597,101.7486
  • Credit from Blog http://mchiker.blogspot.my/2012/05/gunung-gap-and-gunung-ulu-semangkok.html

Perjalanan 800m pertama tu memang azab beb. Rasa menyesal nk tidur dalam kereta je masa tu. Hahaha.

OK Jom layan gambo dulu:

Briefing dulu dari Pak Maun


Otw ke GAP

Ulu Tranum tempat tercabut tapak kasut Bro Asba

Dah sampai GUS. Solat dulu

GUS
Yeah! dah sampai puncak

Halo World!
Ko nak solat atas tu ke atan? :P
Lena betul Bang Asba ni

Rider Down
Yg Kiri Sekali tu baru bangun tido. Hehe

2 Otai Gunung Bro Khai & Fariff

Kabus Tebal

Lepak2 dulu

Garu kepala ke bang?

Macam kat Morsi

Tranum

Kabus Ribut
Kenapa tu bang?

Sweeper terbaik

Hiker paling muda adik Afif

Dh sampai bawah

To All the Brothers & Sisters I Salute You!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails