Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Monday, October 24, 2016

Burung Hantu 2016 - 15 OKT 2016


Salam Geng, 
ARB Cycling Team kembali lagi utk Burung Hantu versi 2016.
Kali ni yang bertuah dapat bersama2 di Burung Hantu atas nama ARB ialah, Abg Farif, Zaly, Asba, Hj Umar, Hj Ir, Rosham, Saad, Anke David, Saiful, CP dan Ijan. 11 org jugak la..
Abg Farif dan Zaly bawak family.. so Homestay agak jauh dgn homestay org bujang.

Sebelum Kejadian.
Dalam kul 10pg, Abg Farif dah sampai rumah Zaly utk angkut beskal..
Asba, Saad dan Anke satu kereta 
Sempat plak diaorg ni main tangkap gambo..
Dalam kul 2 ptg semua dah sampai homestay masing2.

masuk je homestay, semua membuto.. Kumpul tenaga katanya,. malam nanti nak perah
Sebelum tu, Hj Umar dah g collect goodies. 3 org masuk race.. yg lain layan jamboree je..
Abg Farif dgn mem layan shopping kedai beskal.. sempat lg tu. sebenornya nak repair tubeless. 
Yg ni geng bujang lepas membuto bangun g makan lagi.. beso betul selera diaorg ni.

Zaly dan abg Farif lak layan kat starting point bawak anak2 jejalan.. ambil mood utk kayuh malam ni.. fuhh menarik Shimano Burung Hantu punya persiapan.




Malam Kejadian.
Bersama Aboi BBB dan Oren.. wow Oren dgn JC burung hantu baru.. fuhh 


ramai sungguh rider.. 700 racers, 1500 Jamboree. total 2200.
Masak kalau duk belakang2.. mmg jem sesaja la..
Epul, Ir dan Hj Umar.. 3 racers
Gambo geng bujang lain tak jumpa lak nak masuk dlm ni.. sorry ye banggg.

Aksi2 Dalam Trail.
Anke David 
Asba 
Asba lagik 
CP.. kesian, terjatuh selepas CP2 semasa single trail downhill.
Nasib baik takde patah2, boleh kayuh sampai habis lagi. Tapi berparut jugak la muka. 
Epul.. ada masalah kasut ke tu? 
Ijan.. pakai Jc HMR 
Hj Umar 
Abg Farif 
Zaly 
Ir. Rosham 
Abg Comel kita Saad. Ni je gambo yg aku ada..

Finish Line




Bila sampai.. semua cukup puas hati,, Alhamdulillah hampir semua ARB settle paling lama pun 3 jam lebih.. Ok lah boleh lemau badan kalau lama2 dlm trail. lagi la mlm2 mcm ni kan,

Trail kali ni mmg ohsem klu compare 2014. Yg diwarkan2 katanya agah susah takde la rasa susah sgt, Bukit semua sedap utk dikayuh.. downhill jgn cerita la, layan kan aje. Cuma 2 org rider yg kurang bernasib baik, jatuh jugak.. tapi masih boleh berkayuh sampai habis.

Goodies kali ni rasanya lagi menarik dari tahun2 yg lepas. Race dapat lebih items dr jamboree.. wow..

Kita org lepak jap pastu balik dulu mandi then dtg semula utk cabutan bertuah..
Yang tunggu lucky draw, Zaly, Abg farif dan Kak Ija LCT. 
Majal jugak.. sampai ke sudah tak naik.. adusss.. dah start kul 2 pg.. kul 3:30pg baru settle.

Kembali ke BTP
Awal pagi geng2 bujang dah breakfast.. boleh la balik terus tido.. 
Tak sabo2 dah sampai tol air keroh,

yang geng family, ronda2 cari asam pedas..kali ni port yang berlainan dr tahun 2014. fuhh rasanya yg ni lagi mantap.

Pastu masing2 gerak ke destinasi..

Alhamdulillah.. walaupun dah join burung hantu berkali2, tetap akan join jika diberi kesempatan lagi.
Meriah dan diberi pengalaman yang sentiasa berbeza,

T,Kasih ECC atas penganjuran terbaik setakat ini untuk edisi Kayuh Malam.

Tuesday, October 4, 2016

LASAK@PASAK International MTB Jamboree - 17 Sept 2016

(Photo di ambil dr album Dinie Ju untuk perkongsian, minta izin guna ye)

Salam Geng..
Untuk event Pasak ni, sebenarnya yang register dr ARB seramai 24 orang,. punya la semangat. Tapi bila tiba hari kejadian, tinggal 7 org je.. ni baru betul org kata semangat yg hilang, Hahaha, 
Macam manapun utk 7 org ni semangat sangat membara... bukan senang bro nak join event yg jauh2 ni.. travel pun 6 jam beb. tu ikut highway, kalau ikut jalan lama.. boleh 10 jam jadinya.

Ni dia.. 7 org ARB, dr kiri, kang Azlin, Abg Farif, Tn Saad, Tn Rashid, Tn Hisham (gilo tinggi ekau jang) Tn Asba, Mas Zaly.

SEHARI SEBELUM HARI KEJADIAN

Sebelum rombongan dr Rawang sampai, Zaly selaku abg kawasan runner goodies dulu.
Wow meriah, Penuh padang dgn khemah yg sudah sedia terpasang..
Rupanya PIMJ kali ni dibuat sekali dengan sambutan Jubli Emas.

Starting point utk rider2 keesokkan harinya.

Yearghhh, jam 5 ptg, rombongan seramai 6 org dengan 2 buah kereta sudah sampai..
Kasi diaorg relax dulu, sbb mlm diaorg nak melantak plak..katanya nak kena sup kambing.


Ada sorang tu, tertinggal botol air, jadi lepas solat maghrib di masjid Kota Tinggi, g la bawak ke kedai Lim,
Hampeh... punya banyak botol air, tak jadi gak beli, last2 orang lain yang beli..
Lepas shopping g makan sup kambing lak kat simpang pasak, esok kayuh mcm kambing la jawabnya..

HARI KEJADIAN.


Seawal 6:30 pagi dah kuar dr homestay.. sbb nak breakfast dulu.. jangan buat hal, pernah mamat sorang tu tak amik breakfast b4 kayuh, tgh2 kayuh masuk angin, muntah hijau beb. Tapi bila melampau sangat mencekik, mau cirit pulak, dah gelabah cari tandas..mmg naya.

Suasana sebelum flag off.. sebenarnya amik gambo ni masa cari tandas

Cam biasa la,, duk belakang sekali... janji ranking bukan corot. hehehe

DALAM TRAIL.
Ni view di CP1, sebenarnya niat dihati takmo berenti, tapi sebab dah tertonggeng sebelum sampai CP1, koyak lak kepala lutut kena batu-bata masa downhill, berenti gak la mintak ubat.. tp tak nampak lak medic kat sini.. so balun basuh pakai air mineral je pastu kayuh semula,



Gambar atas ni di puncak KOM.. view cantik.. sambil2 rest jap amik le gambo.

1st time join PIMJ ni. last year tak sempat, salute kat organizer. Kesungguhan penganjur menyediakan trail utk peserta memang terbaik dari segi jenis2 trail yang disajikan. Apa yang MTB mahukan memang dapat, single trail, downhill, uphill, sungai, trail burger (menyampah betul, bergegar satu badan beb) dan trail sedut pun ada (tayar macam disedut2, konpius aku, pikir tayar pancit atau ada tanah melekat.. punya la berat), hutan, kepala sawit, getah, macam gurun pun ada.
Tak sia-sia ARB sampai di PASAK,

AKSI-AKSI ARB
Abg Farif 
Asba 
Asba lagi.. 
Kang Azlin.. apa barang angkat beskal.. org lompat je..hahaha 
Kang Azlin lagi.. tonggek bontot wow.. 
Dia lagi.. 
Saad.. perghh 
Hisham 
Zaly 
Zaly jugak..
Nasib baik jumpa gambo Abg Rashid ni.. satu2nya gambo dia yg ada..
Ceh, jeles aku, sempat lak Otai ni main angkat tayar..

SELEPAS EVENT
Ni diaa.. meniarap, terlentang semua ada.. kayuh memang penat, tapi yang lagi penat menunggu lucky draw yang tak dapat2.. hampeh betul la.. bila nak hilang majal ni.. 
sebab frust la kitaorg jadi mcm ni.. 

Geng2 decide nak balik hari ni jugak, so lepas hilang mengantuk, kitaorg g makan lagi la.. walaupun tadi ada yang dah belasah tulang kambing 3 round.. puihhh senyap2 dia makan sorang2. kalau aku tau, aku pun nak bedal jugak, tak diajaknya,.



Sebelum mereka2 yg terlibat meninggalkan bandar laksamana Bentan dan Sultan Mahmud mangkat dijulang ni.. kasi diaorg pekena mee bandung di Restoran Haji Daud.. tengok gambo pun dah tau sodap beb. belum korang rasa lagi..
Abg farif lak pekena rendang itik kauuuu.. Saad tak puas hati dah order tomyam, dia order mee bandung jugak.. badan comel tp kuat makan.. gilooo

So, PASAK event memang berada di kelas nya tersendiri.. Trail menarik, makan menarik, Jersey dan Tshirt pun lawa, hadiah2 pun menarik, MC best, (mamat ni kat Plentong pun di MC gak,. semua dia balun, sampai terjatuh atas stage.. hehehe lawak), Almost perfect la org London cakap.
Yang tak bestnya, no ARB tak naik..hahaha..

OK geng.. next year boleh join lagi kalau ada rezeki..

Keep Rolling bro.. (Bro, beskal dah jual ke? Hahahaha, terasa??)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails