Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, April 24, 2013

Malek tak puas hati... hehehehe

Kayuh kali ni best jugak sebab rider ramai. Trail lebih kurang sama je dgn minggu2 yang lepas. Cuma ada tambah Twin tower. Hajat sebenar untuk teruskan ke Dragon back masih belum jadi kenyataan. Bila la nak sampai hajat ni.

Kayuh tak sampai 15km lagi pun dah ada yang nak chicken..tu yang terus down semangat rider2 yang lain la.. tapi takpe jangan mengalah, kita cuba lagi next time.

Rider2 yang join kali ni, Teacher Shah, Semboyan, Hadi the Artist, Malek, Wak dan geng Country Home, Azlin, Rani, Shukri, Zulman dan alamak yg lain aku lost la nama diaorg.. sorry bro

Macam biasa posing dulu sebelum ride.

Bro Zulman, sorry la bang, tak tau la diaorg ni asyik nak panjat bukit sekarang.

Bro ni pun dah sambar 29er..

Relax la bang Man.. jgn la marah si wak tu.. tapi wak muka mmg poyo la..

Di Kaki Menara.. di sini rider dari 15 tinggal 13

Bidang sungguh dada si Malek.. Si azlin buat yoga ke apa?

Relax bang.. marahkan panas jgn la buang basikal tu

Eksen betul si Malek.. tak puas kata nya.. 10KM je apa barang,.
Tapi bila sampai sini dah tinggal 10 org la plak.. 

Sampai sini tinggal ni je.. tak boleh tahan bro..

Anyway, ride kena enjoy, kalau tak enjoy ada yg jual basikal pulak..
Malek, next week kita bawak sampai 40km dulu boleh? next next week sampai muntah pulak.. hehehe

Thank you la abang2 semua..terbaik bro.. meh kayuh lagi.

Tuesday, April 16, 2013

BULETIN BUNDLE ARB

Salam dan selamat berkayuh Tuan-tuan dan Puan-puan semua..

Tu dia.. sekali datang dia punya malas.. masyallah, satu sen pun tak guna la..hari ni tetiba lak datang mood maka, bahan2 yang dah lama terkumpul dibawa keluar, kena la pulak kerja tapis menapis sebelum di post utk bahan bacaan kawan2.

Kali ni kita namakan dia buletin bundle.. sebab multiple story dalam satu. korang paham ke tak ni? tak paham nasib korang la.. jom kayuh..

BULETIN 1: 8 Mac 2013- Kayuh Malam

Kali ni best, ramai geng yang turun berkayuh.. time malam kalau dapat 8 org kira dah ramai tu.. memang liat nak ajak diaorg ni kayuh malam2.. asyik2 muka tu jee..

Fazli Norco


Malek dan Rakan dr Taman Pelangi.


Bro Joe


R&R di Bestari Jaya dulu dikenali sebagai Btg Berjuntai

Zulman, Bro Joe dan Bro Wazir

Malek, Fazli dan Wak Ghost

Azlin


Ride Settle sudahh...

BULETIN 2: 17 Mac 2013 - Kayuh Off road

Kali ni ride 7 org turun. Umar dah lama tak turun kayuh bersama, kali ni Umar muncul bersama Adam.
Kita mulakan dengan LTM dan terus kearah teres ARB.. pergh dah lama tak layan teres. Syok betul..
Lagi satu Umar kali ni memperkenankan permintaan Azlin.. tu diaaa, bukit sesaja.. takpe..
mula seksa tapi lama2 best pulak... teruja I kata Man Manja..

Leper baru lepas layan teres.. 

Pergh muka bongkak je lepas belasah teres. hahaha

Ni olang haaa.. haisshh cerita pun tarak guna la..

Up lagi.. best2..

Dah sampai menara.. up lagi..



Selepas menara downhill sikit.. 

Kasi up lagi..

Lagi.. tak larat tolak je bang.. matahari pun dah mendidih tu..

Up dan rest dulu..

Kuar Main road

R&R - pekena Kari Kambing pulak..

Amcam? syok.. nanti kita repeat lagi...
Jom Kayuh..

BULETIN 3: 22 Mac 2013- Kayuh Malam Hancing

Ayooo... kali ni haa.. ini 3 org sudah hancing ooo.. hahaha, tapi takpe gua dah penah kena dulu, sekali turun 2 org je dengan cikgu Khairul.. Hampas Kelapa Sabut betul...

Apa nak buat, dah keluar rumah malam2, kayuh jugak la bertiga layan perasaan.


Sambil minum di Kota Puteri mengenang nasib diri sendiri..
kekekeke...

Takpe, gua kayuh jugak..

BULETIN 4: 31 Mac 2013- KLMBH HASH Tasik Puteri

Hari ni kita layan HASH lak. Lama tak layan, tapi bagi warga kayuh di Tasik Puteri, tak kira la ARB ke BBB ke Yakfur ke, takde la beza nya sebab tiap minggu ini antara trail yang dibelasah oleh kami. So just kayuh dan tolong apa yang patut. 

ARB dah awal2 angkat tangan sebab dah malas nak handle HASH2 ni. So kita bagi chance kat Yakfur la pulak. Jom layan photo yang sempat diambil semasa ride HASH hari tu..


Orang Kuat HASH








Bro Joe




Up... tak larat tolak aje..

Bila downhill single trail jem la pulak... 

Bila hash ni ada aje cite yang best dan tak bestnya.. 
Apa mau kecoh, kayuh aje la.. 

Anyway event macam ni memang best. Ramai dan happening je bila kayuh ramai2 ni.


BULETIN 5: 7 April 2013- Weekend Ride

Ride kali ni atas permintaan Abg Man Manja kita. Dia kata asyik mengigau je layan hill trail yang Umar bawak hari tu. Kebetulan, kali ni Umar pulak nak pecah dara 29er baru.. memang betul menjadi kali ni.. Rider pun ramai yang turun.. apa lagi jom kita.. yehaauuuuu

Kita Layan Teres dulu, Kapten jadi muda umur 21 tahun bila layan teres.. hahaha



Umar dan 29er nya.. terbaik bro..

Wak dan rakan dari C.Home

3 stooges - Joe, Man Manja dan Kapten

Abg Wazir, nape ni?

Wak and Son


Ramai dan Meriah..


Di Menara

Siapa tu?? 

Sapa la yang tinggalkan kawan kita ni sorang2?



Moh kita downhill pulak.. asyik up je.. karang tak turun2 kena ketuk lutut pulak..
SI Rani mau asyik nak mengetest je.. macam2 hal..

So .. apa lagi.. jom kayuh bro!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails