Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Friday, November 7, 2014

Burung Hantu 2014 - 1 Nov 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Ye, bertemu kembali di arena jamboree. Satu2nya jamboree malam yg terkenal dan terbesar di Malaysia sejak 2009. Tahniah kepada ECC yang berjaya menjulang nama Burung Hantu di satu tahap yang tinggi di kalangan peminat MTB Malaysia.

Dan sebagai satu team MTB yang boleh digelar sebagai "org lama" di arena MTB, ARB Cycling Team juga cuba sedaya upaya membawa seramai mungkin ahli2nya untuk sama-sama merasakan kehebatan Jamboree Burung Hantu ini.




BH2014 kali ini memberikan satu suasana baru kepada ARB. Apa tidaknya, disebabkan slot kategori Jamboree ditutup cepat akibat ramainya rider yang mendaftar, maka hanya satu cara saja utk dapat berkayuh di BH2014 iaitu register as a racer. Takpe, sekurang2nya timba pengalaman. walaupun tak laju, dapat rasa kayuh dengan geng2 laju. Nak tau results? tungguuuu..

9 orang je register, tapi sorang Abam Mail tak dapat join di saat2 akhir, so 8 orang saja yg bergerak ke Melaka pada pagi Sabtu 1/11/14 iaitu, Zaly, Jaya, Farif, Rani, Atan, Malek, Hadi dan Is.

Tu dia.. beratur amik goodies di kategori race.. jangan tak caya..

Sudah sampai Homestay di MITC

Basikal racer dah siap setting.. sabar menanti malam menjelma..

MALAM KEJADIAN

H/stay kami tak jauh, so kami decide kayuh saja dr h/stay ke tapak mula.. lebih kurang 3km saja.
Sampai saja jam lebih kurang 7:40pm punya la penuh orang...







ANTARA AKSI ARB DI DALAM TRAIL
Hadi

Bro Farif

Malek

Kesian Jaya.. pancit lagi dia..

Atan

Zaly

Gambo Rani dan Is aku tak jumpa lak dalam trail ni..

GARISAN PENAMAT




dari kiri belakang, Malek, Zaly, Atan, Rani
Tengah dr kiri: Is dan bro Farif
Duduk: Hadi,
Cangkung terkentut: Jaya (hahaha jgn marah beb)

Alhamdulillah.. semua selamat tiba selepas berkayuh sejauh 48km.. di mana Atan berjaya sampai dlm jangka masa 2jam 15 min dpt tempat ke 51, Hadi tempat 89, masa 2 jam 31min. Yang lain catatan tak rasmi sebab tak pakai timing chip. Walau bagaimanapun, Malek, Iskandar dan Bro Farif sepatutnya berada di antara 120 org pertama kerana berjaya habiskan dibawah 3 jam. Zaly dengan masa 3 jam (11:30pm tiba) sementara Jaya dan Rani tepat tiba jam 1 pagi (4jam 30 min).
Seronok juga kayuh dalam kategori race ni walaupun tak laju.. hahahaha next time boleh la masuk race kalau terpaksa la... hahaha

Muka2 keciwa .. lucky draw tak dapekkk

Lucky draw semua majal.. punya la menahan ngantuk, menguap sampai koyak mulut .. satu pun tak sangkut.. buang karen betul.. kalau tau balik tido awal2 pun takpe..

SELEPAS KEJADIAN
Simpan basikal kat dapur,, sayang oooo

Badan penat tapi tak leh tido,, kul 4 pagi masih ngobrol.. dah mcam budak hostel..
hahahaha (aku ingat hadi.. ko halau aku dr bilik ni)

PULANG SEMULA
Selepas basuh basikal dan sudah siap di bumbung untuk gerak balik.
Perut dah lapor gilerr... 

Jumpa jugak asam pedas power.. order Jenahak asam pedas.. woww
terbaek siotttt..

Tak menyabor dah.. ko tgk Jaya tu.. kata nak diet?? kakakaka

Settle dah..

Tinggal tulang je beb..

Sampai di RNR dengkil.. ngeteh jap. hilangkan ngantuk..

Ok kawan2.. kitaorg pun dah nak tutup tirai ni.. nak masuk keta start enjin balik tasik puteri,. Rindu lak dgn rumah.. eh.. orang rumah.. ehh.. ehh..

Syukur Alhamdulillah.. Allah makbulkan perjalanan pergi dan balik yang lancar, kayuhan yang selamat.. ye la.. macam2 insiden masa berkayuh di BH2014. Di tarmac rider jatuh tersungkur.. pengsan.. di offroad, lutut koyak macam kena tetak parang, yang tangan dan kaki patah pun ada.. 

So bro2 semua.. ingat, kayuh laju2 boleh, tapi kena awas.. safety first..ingat org yang tersayang..

Jumpa lagi di arena jamboree yang lain..

Kayuh ON! ON!

Tuesday, November 4, 2014

Bt Arang Heritage Town Fun Ride - 26 Okt 2014


Batu Arang Heritage Fun Ride 26/10/14
Jarak: 25km sahaja
Flag off: 8:30am

salam... boleh tahan kali ni geng ARB yang join.. yela dekat je pun, kayuh dr BTP 5 min dah sampai.

Aku nak cite lebih2 pun aku tak join kayuh, cuma tolong2 amik gambo je.. tapi best sebab dapat tgk kawan2 lain kayuh... panjat bukit, tolak basikal dan yang paling syok siap chicken pun ada.. apo ni wei... mentang2 la trail belasahan korang... 
jangan marah ha.,..

Anyway memang fun la... korang layan je la gambo ni.. 

Sebelum berlepas..


Peserta dilepaskan... wahhh caya la ARB.. kekeke

Masih cantik sebelum dibelasah tayar basikal

Malek

Azmi

Hadi Beraksi

Atan mengejar Aweknya..

Saiful..

Wak dan anak nya... senyum je dia tgk anak dia menolak.. 

MC of the day...

Best kan trail ni?? memeyyyy laaaa.... 
Gambar kawan2 yg lain banyak dalam FB... gi la carik sendirik...

Jom kayuh bro

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails