Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, April 29, 2015

Batu Arang Jamboree 19 Apr 2015 - ARB = MARSHALL + RIDER.

CP1 is ARB territory.. Yearghhhh...

Untuk Batu Arang Jamboree, ARB menjadi crew di kawasan CP1.. so sesiapa yg berkayuh terjumpa crew2 diatas, ini kami ye.. 

Selain menjadi crew, ARB juga menghantar wakil2 rider bersama2 berkayuh dengan peserta lain. Yang nak berkayuh di homeground kami ni seperti Ir Rosham, Kang Mas Din, Mr. Oren Chi, Brother Azman, wife Atan, wakil rider wanita ARB,, Kim dan adik Atan.. Ramai jugak tu,,

ARB juga datangkan photographer khasnya di CP1 untuk mengabadikan detik2 kemeriahan rider2 yang berkayuh di CP1 ini... 

Walaupun bukan event kami sendiri, kami berbangga dapat sama2 membantu rakan2 kayuhan yang berpenat lelah untuk menjayakan event ini. Semuga semuanya berpuas hati di Batu Arang MTB Jamboree 2015. 

CP1 MARSHALL..


ARB RIDERS

Abg Man di celah2.. nampak Tshirt ARB tu?

Kang Mas Nordin

Ir Rosham

Kim Atan

Adik Atan, lain je muka.. betul ke ko ni Atan?? hahaha


Abg Oren Chi kita,.. sempat lg Abg Is interframe...

Antara Aksi2 Mesra ARB crew.. ceehhhhh..

Bersama rakan kayuh sekampung..

Kak Non Pinky Woman rider, amboi abg Mail,.

Abg Mail lagi,.. yg sebelah tu nak jugak menyenget.. 

Tgk org kayuh Hj pun gian jugak,..

Ooo.. Hj tolong ridekan je.. brader ni dah barai.. tak larat nak kayuh dah.. Nasib ARB yg jaga.. boleh la dikayuhkan basikal tu.. hehehe

ARB Di finishing line..

CP1 dah tutup, bosan2 g lepak kat finishing line.. saja menyibuk boleh gak tolong2 mana yang patut..



Tu dia..
Rasanya ramai yang dah tgk album2 yang di muatnaik oleh zaly zalyq kan?... kalau ada yang tak tau lagi.. g tgk kat Batu Arang event FB, ARB Cycling Team Group Fb atau Zaly Zalyq photo.

Semuga berpuas hati.. minta maaf kalau ada salah silap kami semasa menjadi pak guard di CP1.

T. Kasih
Kayuh ON ON..

Tuesday, April 21, 2015

KKHS International MTB Jamboree - 12 April 2015

Dari Kiri, Kamarul, Rizal, Semboyan, Malek, Atan, Saad, Azlin dan Oren...

Assalamualaikum wbt. Selamat Sore..

12 org yang pergi tapi 8 je dalam gambo, tak tau masa ni kat mana si Saiful, Umar, Abg mail dan Bro Azmi,
Alhamdulillah, selesai dah KKHS Jamboree pada Ahad 12 Apr yg lepas. Trail sepanjang 35km memang lazat. Dengan awalan nya diberikan bukit setinggi 350m, dengan jarak pendakian hampir 5km seperti profile dibwh:


Dan bayangkan downhill mcm mana... Ini yang ditunggu2 pun.. masa panjat tu pasrah aje lah.. bila turun, jaga ko.. jgn terbalik sudah.. Semua ARB lepas, walaupun ada jugak yg tergolek 10 kali.. masih kebal lagi nampaknya.. hahahaha sapa tu agaknya..

Sebelum Golek.. (Tayar Golek Jam 8 pagi)
Oren, Mail dan Hj Umar

Saiful, Zaly dan Saad,

Semasa Golek
Bersusun panjat bukit ni...

Yearghhh.. enjoy the ride walaupun nak muntah menolak..

Selepas 40 kali tergolek masa downhill... kebal kan??

Aku baru sampai oren dah nak gerak.. saja la nak tinggalkan aku ni..

Selepas Golek
Malek dan Saiful

Oren

Rizal

Saad
 
Umar
 
Zaly

Yang lain ntah mana gambonya.. sorry la ye.,. dalam fb banyak...

Sebelum balik, hari ni kira hari bertuah ARB jugak sebab dari 12, 7 org dapat lucky draw..
Alhamdulillah.. kurang2 ada la moral support utk terus join event2 kayuh lepas ni..

antara Rider2 nya..

Azlin dapat Helmet

Oren dapat tiub..

Rizal dapat Vacum.. kalau 3 org sebelum dia ada dan amik hadiah.. no dia ni memang kena grand prize..

Yang lain, Kamarul dapat apa ntah .. aku  lupa, malek pun dapat.. lagi sapa ntah,..

So ARB nak ucap tahniah kepada penganjur diatas usaha yang baik ini.. nampak kesungguhan penganjur dalam menyediakan trail yang baik.. kawalan trafik dan penyediaan marshall di CP. Tambahkan signage dan crew ditempat2 yang merbahaya adalah di galakan..

Terima kasih.. semuga ada lagi tahun2 hadapan..

Syabas.. 
Oh ye.. lupa plak, terima kasih diatas liputan di TV3, glamour kejap geng2 ARB yg interframe di TV.. contoh nya mcm ni haa... amboiiii kembang kempis hidung ko ye Malik...


Tuesday, April 14, 2015

Kayuhan Jelapang Padi - 5 April 2015


Assalamualaikum wbt.

Banyak betul event MTB kali ni.. tak sempat dah nak update aktiviti kayuh hujung minggu ARB..

So kali ni.. edisi Kayuh Jelapang Padi 2015 dah start kena bayar RM50.. ada jugak terdengar rungutan dari rider2 lain.. aku tak dapat pergi jadinya tak tau apa beza tahun2 sebelum ini dengan edisi 2015 yg berbayar? Mungkin trail nya lagi best? atau hadiah2 nya lagi mengancam?

Yang pergi edisi tak berbayar dan berbayar mungkin boleh bezakan.. Jadinya, kalau rasa nak join, join la.. janji kita enjoy kayuh..

Macam biasa, ARB sentiasa menyokong event2 MTB.. wakil2 dari ARB kali ini ialah, Malek, Kamarul, Hamid, Rosdy dan Azizan.

Caya la Abang2 Handsome ARB.. keep it up bro

Malek the Man...

Haa... Jeling.. jeling.. untung la dapat kayuh dengan gewe.. kekekeke

Untung la Kayuh takde bukitt

Lawa Siottt... pokok kat belakang tu

Mantap bohh..

Ini la yang specialnya kayuh di Jelapang Padi..
Pemandangan yang cantik.. 
Menghayati Indah nya Alam ciptaan Allah swt.
Sambil Kayuh boleh muhasabah diri..

Terima Kasih kepada semua yang terlibat..

Teruskan Berkayuh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails