Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Saturday, May 19, 2012

BELIA SELANGOR FUN RIDE - 13 MAY 2012

Salam...
Kali ni 10 saja yang join Belia Selangor Fun Ride di Batang Kali.
Berkonvoi dari Tasik Puteri Semboyan, Azlin, Izam, Rani, Din dan Hadi. Bain dan membernya tunggu kat Shell Country Home pastu join sekali. Yang lain2 dari rumah masing2 la.. Walaupun tak ramai, meriah tetap meriah.

Sampai di Rawang Town singgah breakfast kat Ali Maju. Rani yang 1st time join event ala2 jamboree ni nampak teruja. Disesahnya telur half cook 2 biji+tongkat ali.. memang terangkat. Yang si Azlin mcm biasalah, Kayuh kuat makan mesti mau kuat. Ini tag line tak boleh pindah milik dah..

Sebelum 100m dari dewan org ramai park keta kat sini, nanti nak chow senang sikit. tu pun dah sesak jugak.

Ko buat apa ni Zam? Gawat la lu..

Tang ni muka Zam serious mcm A Galak la pulak. Din mcm biasa usha awek. Bain muka sembab je bro..
dalam gambo baru nampak. hahaha

Hero dah sampai.. Rani dah tak sabo2 nak mengayuh.. Jangan serious sangat bro.

Kayuh punya kayuh, baru terpikir nak amik gambo.. Trail Batang kali memang sedap dilayan,
kalau berenti sebenarnya rasa rugi.. 

Sebelum sampai tempat ni downhill dia mmg mengancam.. licin pun licin la..
Bila tengok tarmac sempit ni teringat lak trail Kayuh Lasak Balik Pulau.. ada la rupa sikit.


Bila turun je dah CP2.. kalau tau takde la nak berenti kat atas tu.
Amik gambo kat sini terus pun takpe..

Dah sampai sini, jumpa Din, sembang, isap rokok, makan pisang.. tup-tup Rani sampai.
Start dari sini kayuh bertiga.. yang lelain kemain laju lagi..

kayuh2 jumpa sungai pulak.. redah aje la..


Pastu jumpa titi buluh.. jumpa si Bain pulak. Berenti lagi.. lepak isap rokok, sembang, buang hajat kecik..
Rani takmo tunggu dia jalan dulu..

Sampai2 ramai beratur nak basuh basikal. 

Lepas tukar baju seluar, kemas bike, upload atas keta. Terus g khemah cari makan.
Mcm biasa la bro..

Pastu ronda2 tgk karoake, g survey barang.. last2 jumpa lak t-shirt dari kilang murah2.
Selain tu mcm2 ada, batu cincin, keris, parang, ubat kuat mcm2 la. Show nyanyi pun ada.

Tapi nak tunggu lucky draw lambat sangat.. so kirim kat Hadi dan Din je no plat. mana tau ada luck..tp mmg takde pun.. kalau ada dah aku tunjuk dlm ni pun.

Anyway, untuk aku yang dah lama tak ke Jamboree, mmg sangat ok untuk dapat mood kayuh di Belia Selangor Fun Ride ni. walaupun 27km saja, trail memang layan.
Tahniah kepada penganjur especially geng2 mencari trail. Tak terlalu landai dan tak boring. Dengan RM20, tanpa Tshirt dan Medal, ranking no yg disediakan memberi semangat kepada peserta2 MTB.

Semuga berjumpa lagi dikayuhan akan datang.
RIDE ON GUYS!!

Tuesday, May 15, 2012

PECAH PELUH 6 May 2012


Ride kali ni Umar ada.. dah lama kami tak ride dengan Umar ni, asyik busy ukur jalan je.
So bila dapat ride dia bawak sekali 2 orang junior. So campur dengan Izam, Rani, Azman dan Semboyan 7 orang rider kasi redah sampai berpusing2 dalam trail. Plan asal nak combine dengan Yakfur ke Tasik Biru, tapi Yakfur dah gerak awal b4 8am so bawak haluan memasing je.

Ok gak, sebab anak sedara Umar pun 1st time follow, kesian pulak bila tengok muka dah start pucat. Sekali layan downhill tergolek pulak. Tanah agak licin jugak, kesian budak ni. Takpe experience tu. Jangan serik ye dik..
Relax Jap, ada aje la lori ni...
Adam, Junior Umar tak puas tu..
Pantang nampak bukit mamat ni..

Sorry la dik.. Uncle ko kalau nampak bukit mmg tak pandang belakang dahhh...
Agak2 apa yg diaorang tgk tu?
Korang nampak air je kan??
Tapi ada benda lain yg aku nampak,.. rahsia..
kalau bgtau korang sure takmo ride dgn aku lagi..

Anyway.. Don't ride if you love cholesterol.. 
hahaha..

Thursday, May 10, 2012

Putrajaya Jamboree 21 April 2012

Gambar dari CM-starting point

Rider2 hardcore-Syabas Bro!!
Junior Hisham. terbaik!!
Salah satu laluan.. hujan takde ribut takde, banjir jugak kena belasah...
Hadi tengah kitai rider lain
Apsal lak si Syafiq ni muncung je.. 
Ni la satu2nya bukit.. tapi nak kayuh pun tak boleh, licin teramat..
Woiii.. dah takde tempat lain ke nak kayuh??? hahahaha

Apa kata rider??
Macam kayuh melawat tasik.. Goodies pun so-so la.. 

Sebab?? kalau compare nama Putrajaya yang famous sepatutnya jadi benchmark atau contoh kepada Jamboree yang lain.. ini dah macam Jamboree ulu banat yg baru 1st time buat Jamboree..(event takde sponsor??) 
Ehhh..Putrajaya Challenge Park dekat Mersing ke?

Tapi takpe.. kalau buat lagi, ARB tetap support...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails