Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Thursday, May 28, 2015

Junior Training dan Kayuh Santai - 23 May 2015


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

Hujung minggu lepas, kebanyakan rider2 ARB, buat kayuhan masing2..
Asyik cerita Jamboree, Fun ride je, sampaikan geng2 yang kayuh kat homeground sendiri pun tak tercerita kat blog ni.

So, pd hari sabtu lepas 23/5, ada 2 kayuhan. Kayuh santai bermain dalam LTM dan Junior training. Junior ARB training sebab seminggu lagi nak layan Elmina. Bagus budak2 ni. Kipidapppp...

Kayuh Santai Lead by Tuan Daud.


dari kiri Hisyam, Tuan Daud dan Abam Mail, aik malu ke bang Mail.. hehehehe

Bukit mana ni Abam Mail.. nak join la next week.

Ada rider cilik rupanya.. ni anak Tuan Daud ni.. 
Nampak membesar dah Hisham ni.,. nasib baik dia ni tinggi.

JUNIOR Training Lead by Syafiq.

Pada pagi Sabtu yang sama, Junior2 ARB, Syafiq Iskandar dan Taib training On road mencari stamina sebab minggu depan nak masuk Elmina..
So budak2 ni kata nak cucuk platun depan,
Bagus2.. dari korang ikut mamat rempit merewang entah ke mana,. baik ko layan beskal mcm ni..

Good luck pakcik ucapkan,.. sekali lagi Pikidapppp..

best pulak ckp pikidap ni.. 

Syafiq dan Is


Dari Kiri Taib, Is dan Syafiq


Laluan mereka ialah BTP, selekoh Monyet, Fruit Valley, Unisel, K.Selangor kedai Nan, Ijok, Menara, Bt Arang dan BTP semula.. Total tak jauh la sangat pun, lebih kurang 60-70km je..
Timing bawah 2.5 jam.. 3 kali stop katanya.

Bagus2... semuga di Elmina nanti semuanya berjalan lancar..

Terus berkayuh semua!!

Tuesday, May 26, 2015

BTP Fun Ride - 17 May 2015

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera..

Pada tarikh yang sama event Sutama, berlaku juga BTP Fun Ride di hometown ARB.
Dianjurkan oleh penduduk Blok 6 atau Indah Height, ARB diberi kepercayaan untuk sama-sama menjadi marshall pada acara ini.

Alhamdulillah, rider2 ARB yang diketuai oleh Abang Rani Glem kita, mengumpulkan Marshall2 ARB untuk memeriahkan lagi Fun Ride kali ini. Acara ini yang mendapat beberapa tajaan seperti Roda Pantas , juga menyediakan hadiah2 cabutan bertuah berjaya menarik lebih dari 200 penunggang basikal dari segenap lapisan umur,

Tempat pelepasan

Orang Kuat ARB, Dari Kiri: Arani Glem, Syafiq, Abang Rashid, Hj Umar dan Abang Farif
Bergaya dengan Jersey 2015 ARB. Terbaik Bohh

Bekerja keras nampaknya Abang kita ni.

Group BTP Ladies Cycling Team.. Terbaek adik, Kakak dan Puan2 semua.. kipidappp

Haji sempat berselfie sebelum tayar golek

Bila Nak jalan daaa..??

Sabo Dikk..

Hah.. dah gerak dah.. berpusu-pusu amik lap..

Tu dia.. abg Rani kita dengan LCT..

Selepas kayuh, Bain menjadi wakil ARB untuk penyampaian hadiah kepada peserta.

Terima Kasih kepada penganjur yang memberikan kepercayaan kepada ARB untuk sama2 bertugas semasa acara kayuhan berjalan.

Insyallah, ada rezeki, kita berjumpa lagi..

Kayuh ON! ON!...

Thursday, May 21, 2015

Twitter Sutama MTB Jamboree - 17 May 2015

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.
Kali ini ARB ke jamboree yg lokasinya tak ada la jauh sangat dari tempat kami iaitu di Saujana Utama.

kalau tengok gambo tu memang meriah giler, apa taknya, hampir 3000 riders, katanya 500 racer, 2500 jamboree. Zaly tercampak jauh kebelakang.. padan muka bangun lambat lagi. Nasib baik tayar belum bergolek.

Hanya 5 org rider ARB yang join iaitu, Azlin, Hadi, Saiful, Mail dan Zaly. Kitaorg rasmi JC baru ARB,, hehehe

Amik ko diri kat belakang.. tak  sampai 100 org pun kat belakang tu

Hadi dan Epul

Suka la dapat duduk depan.. hehehe

Sayu beb bila start belakang2 dlm 3000 org peserta. Nampak member yang kat depan dah start pulun kayuh, yg kat belakang langsung tak bergerak lagi, puiii terus takde semangat nak kayuh dah.. 

Dalam Trail

Tak lama masuk offroad,.. dah jem.. rupanya sebab jambatan je.. tak paham betul, Syok2 tolak basikal terjumpa lak Kadok King, memang happening mamat ni,.


Ni masa panjat bukit penat.. tak boleh kayuh sebab ramai sangat yg menolak pastu trail penuh dengan manusia.. kayuh sikit berhenti.. busan punya pasal.. tolak aje la. line clear baru pulun.

Mendaki Bukit Babi..

Bukit Babi 1


Bukit Babi 2


Bukit Babi 3.

Adeh, kayuh dan tolak seberat nama bukit ni jugak.. takpela, janji tak kena samak.

Yang ni paling tension ni, dah penat panjat, fikir boleh layan downhill, last2 turun pun menolak makan sejam lebih baru boleh lepas dari technical trail ni.. potong betul la..

Hadi dan Epul sampai bersaing2.. tau la korang ni berjiran.. hehehe

Bro Azlin pun dah sampai.. bang. buat apa tu? ishhh 

Hadi, Epul dan Oren.. wahh laju oren.. dah siap tukar baju lagi,.

Akhirnya semua ARB dah selamat tiba.. ni masa tunggu lucky draw yang tak luck..
Hadi punya pasal la ni.. hahahaha

Bosan nunggu lucky draw, hujan2 ni.. kitaorg g bedal makan lagi..

Mee Celup.. sedap beb

Berebut tu.. slow2 makan.

Apa nak komen, bukan komen la.. nak bagi suggestion je.. 
Disebabkan participant yg terlalu ramai2 sehingga 3000 org, kalau boleh avoid kan technical atau extreme trail. Konpom ramai menolak dari kayuh, rasa rugi pulak sebab penganjur dah design tapi ramai rider tak dapat nak layan.

Makanan biasa saja.. cuma terdengar komplen ada yang tak dapat sayur.

Yang lain semua ok.. Marshall, CP, WS, segalanya lah CUN... Kipidap organizer!!

Terima kasih daun keladi, Ada lagi ARB join kembali...

Kayuh ON! ON!

Monday, May 11, 2015

King Of TBNSA MTB Jamboree - 10 May 2015


Assalamualaikum wbt..

Event pertama ARB dibulan May.. Kita pecah dara the 1st MTB Jamboree di Shah Alam.

Hanya 3 Riders saja yang menjadi wakil ARB kali ni.
Iaitu Azlin, Zaly dan Is. Is gantikan tempat Hj Umar.


Trail tidak lah jauh, Hanya 22 km sahaja.. tapi memang lemak berkrim.

Apa yg boleh dikatakan tentang trail?
1. Trail elevation turun naik.. nak laju dan cepat, perlukan lebih kerahan tenaga .
2. Part of trail memerlukan technical skill.. kalau pandai buat bunny hop memang best.
3. Offroad melalui jungle tracking,. berakar dan berselut, agak licin.
4. Downhill dan uphill di kawasan konkrit yg berstep/bertangga tu best...  kalau layan pakai fullsus memang lagi mantap.

lagi apa ye... anyway cukup jugak dengan jaraknya. Dan pada ARB, memang best, benar2 MTB trail. cuma kalau semua trail dapat dikayuh lagi mantap. (Jungle tracking area).


Uphill b4 masuk offroad downhill ke CP1
 

nak kena pikul la plak..


 

Ada satu trail sebelum sampai CP2, kena blocked dgn Baboon la plak.. nasib baik tak kena tokak..
Gila beso baboon tu.. sayang tal terpk nak snap sebab tgh cari jalan nak lari...

Tahun depan kalau ada lagi boleh join, Organizer best.. MC 2 org memang lawak.. korang mesti kenal salah sorang ni..


Hadiah lucky draw pun banyak dan mahal2.. cuma nasib je tak menyebelahi ARB kali ni.

Last word yang agak popular ketika ini

#KIPIDAP!!!

Kayuh ON! ON!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails