Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Tuesday, January 13, 2015

HARIAN METRO MTB GP HULU SELANGOR - 27 Dec 2014

Salam,
Bulan Dec 2014, banyak betul event, Yang ni lak, sebab dekat dengan area ARB, maka 7 orang riders ARB pulak nak ngetest trail di Hulu Selangor. 
Namun dari 7 orang, 6 orang je dapat kayuh.. Yang sorang lagi lebur harapan, pertama kali dalam ARB, rider tertinggal wheelset depan.. senang cite tertinggal RIM. Last2 jadi bahan, nama pun kena letak rim. Kesian kawan aku.. 
Nak berlepas dah ni.. 
Pergh ramai2 betul nak main selut hari ni.. hahahaha
Basikal Mosso Sapa ni? 
Abg Ismail.
Dgr cite tergolek 2 kali.. nasib baik tak masuk gaung.. trail licin..

Haji Junior 
Umar dan Wak 
Hj Umar 
Wak
Basikal Berselut 
Kaki pun sama 
Barai2 pun ada senyum 
Wak dan Saad
Saad, Wak, Adam, Bro Mail, Saiful.. Umar jurufoto..

Azlin dimana? Awak dimana? cari RIM tak jumpa lagi ke?
Org lain dah habis kayuh ni.. adoohhhh.
Ni ha medalnya.. cun jugak.. pengubat penat mengayuh?
Eh yg dtg tapi tertinggal rim dapat medal tak?

Hahahaha.. jangan serik ye.. teruskan berkayuh kawan2..
Seronok dapat, sihat pun dapat.. 

Terima Kasih semua!!

Wednesday, January 7, 2015

Int MTB D'Paya Indah Wetland - 21 Dec 2014


Assalamualaikum wbt.

Tarikh 21 Dec 2014, sementara Zaly layan TJMR 2014 sorang2, 5 orang riders lagi iaitu Hadi, Saiful, Rosham Yess, Hisham dan anaknya Iskandar pula ke Wetland jamboree di Dengkil Selangor.
Mengikut pengalaman rider2 ni, jarak kayuhan adalah 46km dan trailnya merupakan fast trail. Sapa laju memang syok la kan..

Apa2 hal.. kita amik breakfast dulu..

Dah siap breakfast, setting basikal, prepare ke starting line

Dari kiri: Hadi, Rosham dan Saiful,
Hisham dan Iskandar terpisah lak.

Tepon wife, suruh doakan supaya podium hari ni.. hehehehe

Tayar dah golek, Mengepak si Hadi.. nak terbang ke?

Seronok betul.. enjoy the ride bro!


Eh.. banyak betul muka si Hadi ni.. artis la katakan..

Pergh Rosham.. lain macam posingnya..

Ada sebab rupanya dia posing maut.. tu dia
Dapat 2nd grand prize Frame Carbon Rapidino
Tahniah2, semuga terus lucky utk event2 akan datang.. 
ehem.. pass sikit tuah kat kitaorg lak.. hehehe

OK gang.. KEEP ROLLING.. KAYUH ON! ON!

Tuesday, January 6, 2015

Tebrau Johor Monsoon Ride - 21 Dec 2014

 Assalamualaikum.. 
Masih ada lagi event2 tahun 2014 yang belum di update.. so kena ikut giliran la,.
Kali ni Zaly solo rider dari ARB ke Tebrau Johor Monsoon Ride. 
Cuti sekolah balik Johor.. sambil menyelam kita minum air.. betul2 minum kau.. minum air monsoon
 

Bermula dari Dewan Serbaguna Felda Ulu Tebrau di Ulu Tiram Johor.
Flag off 8:30pagi. Peserta lebih kurang 600-700 kalau tak silap la.


TRAIL
Road cuma 3km saja.. 
Ada banyak jugak parit berair nak kena cross.. silap pijak tanah kaki jerlus..  
Antara bukit pencawang 
Kawasan paya yang perlu di lalui 
Kesian rider Cina ni, terjatuh sebab handle bar tak dikunci kuat.. handle terpusing, lost balancing.. tersembam.. mintak pinjam tools utk ketatkan..
Parit lagi,, boleh mandi kalau sudi 
CP2.. ramai yang dah letih.. 
PK nak amik angin, tengok2 single trail downhill.. pergh layan 
Sudah sampai puncak monsoon.. kali ni 1st time bawak jentera cc 650  
Cantik tak view?? Cilok dari member FB., tq bro
View memang cantik, tapi agak sengsara yang mengayuhnya,, hahahaa

Lagi kawasan berpaya.. dah kira banjir ni.. 
anyway tak boleh lawan GACC punya jamboree 2011.. kekeke
meh baca SINI

SELINGAN

ramai geng Fat Bike kat Johor ni.. very the populor ooo.. downhill, tanah licin dia memang champ 
Kat Johor gak ramai geng2 kemeja.. dah jadi trend, 
selamat berkenalan geng kayuh Pasir Gudang
Penganjur sediakan buahan2 nenas dan durian, dengar cite tahun lepas lagi best.. mcm2 ada.
yang ni betul2 mencabar mental.. sepanjang kayuhan ada la 3 lori kuar masuk bawak rider..
FINISHING
Bersusun beskal nak basuh, at last pump air rosak cehh.. rugi masa nunggu 
Lapo giler.. amik makanan.. 
Medal cun.. ada gambo naga dan peta Johor lagi... Luaskan kuasa mu,. ye haa 
Kena jugak basuh sendiri,, ok jugak bike 650b ni.. hehehe berat sebab wheelset dan fork cap ayam. 
Memang puas.. berbaloi2..

Tahniah diucapkan kepada penganjur.
Trail yang cukup serba serbi..
Uphill no comment, single trail yang panjang.. technical trail pun cantik..
kawasan berair dan laluan teres drop section betul2 menguji kemahiran rider dan bike. 
Almaklumlah.. layan dengan keadaan trail licin berselut.

Keep it up.. Kayuh ON! ON!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails