Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Tuesday, September 30, 2014

Thompson Jamboree - 6 Sept 2014


Salam geng-geng MTB.

Dari ARB, yang berhati waja utk pegi melayan trail di Cameron Highland ini ialah Hadi, Azlin, Wak dan Malek.

Feedback dari yang pergi, mmg best.. dah kena mesti la kata best kan. hahahaha
20Km downhill, 20km uphill.. 
tengok gambo memang meriah.. 
jeles pulak sebab tak pergi.. 
takpe next time ada rezeki kalau ada event ni lagi boleh join.

Pergh.. eksen betul



Gilo wak.. posing maut




Ni kayuh ke sesi bergambo?



Lawatan ladang teh ke? musykil aku


Boleh tahan placing bro.. 

Tahniah!!
Kayuh ON .. ON..

Friday, September 12, 2014

ARB di TGU Funride - 7 September 2014


Assalamualaikum wbt..
Semuga hari2 kita semua diberkati oleh Allah swt. Semakin hari semakin bahagia bersama keluarga tercinta. Aminnn...

Dasat intro kali ini.. 
Ye geng, kali ini ARB turun dengan meriah.. seramai 19 riders kali ni berkayuh dengan gaya yang tersendiri,, hehehe..

Azlin komando kayuh dari Tasik Puteri ke TGU, Meroyan betul kalau aku ikut rasanya. Geng Tmn Pelangi pun kayuh dari umah masing2. Yang lain naik keta selepas breakfast di Salim.. asyik2 Salim je.. naik busan gak aku,, ke ARB ni dah kena mandrem dengan Salim? mboh la..

Flag off 8:30am, Start je kayuh, masing2 bawak diri.. dah takde nya nak kayuh bersama-sama.. semua buat tak paham.. hampeh. Anyway ok gak, janji complete dan takde yg injured.

Punya kuat lutut bergegor, sampai efek kamera tu.. gigil beb
hah..lutut dah stabil ni
terbaek bro..

AKSI_AKSI DIDALAM TRAIL

Wak tayar nye kebocoran.. kalau tak, dah lama yang lain kena tinggal.. hehehe
Rani dan Sham ni mmg sweeper terbaek..
Wadi orang lama yang cool..
Atan.. ko kitai semua orang ye.. tak sia2 ARB beli bocah lanang ni.
Bro Azmi dengan frame custom dan rigid fork.. serba kuning
Sapa yang tak kenal dengan Umar? Very Consistence Rider..

Akan berangkat menunaikan Haji pada tahun ni.
Doakan saudara Umar kita semuga dipermudahkan ibadat Haji nya, selamat pergi dan pulang ke tanahair dan mendapat Haji yang mabrur. 
Aminnn...

SELINGAN

Antara gadis2 litar yang membakar semangat rider.. 
memang dasar mata jantan betul budak2 ARB ni.. 
phewwitttt..

FINISHING LINE

Majal lagi no aku.. bila la nak hilang suwey ni..
Nombor tak naik, jom bagi perut naik.. mangan2..
tapi wuteng ne orak ngeleh meneh.. ijek pukol sepuloh setengah.

Hadi.. amik nasi senyum je.. apa citaaa.. hare betoi
Sedap gak aku bedal air ni.. dgn selamba sambil dgr cina ni goreng aku bedal 8 gelas..alaa.. gelas kecik je pun
ARB melawat JIWA.. caya la..
Bergambar bersama komando Azlin..
Lucky draw yang aku tak dapat.. adeehhh
Alahai manja nya (klik gambo bg besor) .. peace yooo..

Terima Kasih TGU, Terima Kasih kepada anda semua rider2 kesayangan ARB.. hahahaha
Nanti kita cari event lagi utk kayuh ramai2..

Kepada penganjur.. teruskan usaha terbaek.
Trail memang kena dengan nama funride...

Enjoy the trail.. keep it up!!

Adios.. 
BR/semboyan ARB

Wednesday, September 10, 2014

Merdeka Ride ARB & Superfriend - 31 August 2014


Salam sedara rider semua..

Syukur,  sebab ramai rider yang turun kayuh bersama-sama apabila ARB mewar2kan utk berkayuh pada hari merdeka 31/8 yang lalu. Cuba tengok gambo2 ni, mesti ada yang tak kenalkan? itu la pasal.. selalu la kayuh boleh kenal2 dengan rider2 dari jiran kita..

kali ni ada rider dari Kuang.. so dapat la kenal2 mereka.. geng dari Country Home pun ada.. yang best geng kayuh Sempoi dari Blok 6 pun join jugak. Total 20 riders turun berkayuh.. dah lama tak kayuh ramai2 macam ni. paling jauh rasanya rider kental Mr Wadi Bg la, Terima Kasih bro.

Tapi bila dah ramai2 ni, macam biasa, iklan pun meriah jugak,. Trail tak berapa santai jadi kita kayuh bagi santai2 je la.. Janji kita kayuh enjoy.. so kalau ada kekurangan ARB mintak maaf kat kawan2. Harap semua sudi datang berkayuh lagi ye...

Meh layan gambo.. nak tgk lebih banyak, g ke FB ARB.

Bersusun tu... 

Katanya "dikejar boleh, dipotong payah" cubo laei la..

Ni namanya ikut bos kat depan.

Ni beskal sapa yg prob ni?

Jap lagi nak sampai ke tengkuk naga.. amik nafas dulu la

Dah sampai kat kepala naga.. lega rasanya

Otai masih berbisa

Wadi Bg, peminat Naga..

kumpul sebelum berpecah sbb ada yang nak g tangkap ayam..

sampai sini, tak jadi balik lagi sambung g kota puteri layan LTM pulak..

otw ke bukit rumput

dah sampai bukit rumput.

Posing sekali...

Ponek panjat, ni den nak downhill pulak.. jageeee

Dah nak keluor pun kena bukit lagi.. Biasalah Jamboree hari tu kan macam ni..

Alaaa.. gambo ni patut letak awal2.. takpela layan aje.. nak gak cross sungai

Ok kawan2.. jangan lupa kayuh lagi..

Banyak cerita kayuh, tapi den tak sompek nak kuarkan la.. so den pilih2 je la yo,.

Bilo ekau nak kayuh ni jang oiii??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails