Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Photobucket

Nice Photos for your eyes

From ARB Cycling Team.

Wednesday, May 28, 2014

JIWA Basikal & PRCC Trail di Bkt Beruntung... memang layan



Assalamualaikum..
Sorry kisah lama lagi.. tak kira lah.. nak post jugak.
Selepas settle Jamboree Green Ride kami, dengar cerita Jiwa Basikal buat event lak. So sebab dah lama tak kayuh kat luar diatas persediaan Jamboree sendiri, bolehlah kami support event kawan2 juga. Lagipun Jiwa Basikal adalah salah seorg sponsor kami untuk ARB Green Ride 2014.

Macam biasa, sebelum mula, kita posing ramai2.. antara rider ARB yg turun:
Bro Mail, Bro Wazir, Iskandar, Izam Samurai, Jaya, Zaly, Atan dan Rani.


Ramai juga geng2 yang turun..

Bro Extra Joss.. alamak bro.. apsal sorang je mambang.. mana mambang yg lain? hehehehe

Antara gambar tengkorak di dalam trail

Berenti Jap.. tunggu yg lain.. sebab nama fun ride.. so kami berkayuh bersaing2.
Atan je yg tercicir kedepan..

Ni bukit yg keberapa ntah.. memang best trail yang di hidangkan

ni bukan turun, ni kena panjat.. 

Apahal ko zam.. mulut boleh masuk biawak tu 


hehehe.. penat ke bro? tak sampai 10km lagi..


Suka betul aku tengok gambo ni


Yang ni bukit yg keberapa aku pun tak ingat.. tapi setiap kali sampai puncak.. kebanyakannya view mmg cun.

Pian Yaafur

Posing lagi,..

Ni CP 2 kot.. lepak lagi.. mkn pisang.. minum

Marshall relax je..


Lawo tshirt.. semua geng basikal ada nama kat belakang..
apsal ARB takde? Sian kami.. yela kitaorg mmg low profile.

Di puncak tertinggi PRIMA HILLS

Ko ni Jaya.. mana2 tempat pun pancit..
Lepas ni tukar basikal terus la... hehehe

Masuk biawak jugak mulut tu karang..

Posing je la kerja korang ni..


Apa ntah nama bukit ni.. best angin kuat. manyak syok kayuh

Masa lucky draw, Izam wakil ARB utk menyampaikan hadiah..

Atan.. apo ko buek tu?

Trail yang best.. betul2 fun utk MTB, tak jauh 17km saja.. tapi puas.
Bukit bertengkek2, dan downhill berjunam2.. banyak syiok.
Lalu kawasan org asli.. hutan, getah..
memang kalau ada rezeki nak layan lagi trail ni.
Lupa lak, event ni pada 19 Jan 2014

Terima Kasih JIWA BASIKAL DAN PRCC!

Wednesday, May 21, 2014

Air Terjun Sakai Kuang - 22 March 2014


Salam kayuh bro..

Kali ni ARB ke Air Terjun Sakai, dikenali juga Sakai Lagoon. Kenape nama dia Sakai? sebab dulu di awal penempatan sini terdiri dari org Asli Sakai.,. 
Memang meriah betul ride ke air terjun Kuang. Best kayuh ramai2.. breakfast ramai2.. berkelah ramai2..
Rider-rider yang join masa ni, Umar, Adam, Shafiq, Azman, Rani, Yus, Rosyam, Tuan Daud, Bain, Hisham, Is, Boss Bain, Zaly dan Hadi.

Seawal 7:30am dah golek dari PCP menuju ke Desa Puteri. Hadi dan Rosyam tunggu kat situ. Lepas sampai tunggu lagi sebab Umar balik umah amik basikal untuk Adam, brake prob kot.. aku lupa la.

MP 1 di PCP.

MP2 di Desa Puteri.

Lebih kurang 7km sampai di sebelah Kundang Golf Club, berenti breakfast dulu.

Abam Man berdiri tu...

 Yus.. 

 Hisham, mak aii tonjang betul ni.. kena pakai 29er baru cun.. hehehe

 Rosyam 29er..

Rani, boss Bain dan Iskandar (anak Hisham daaa..)

Gambar di atas tu, masing2 muka ada senyum.. bersemangat sungguh.

Kayuh punya kayuh, sebab dah lama tak pegi, Tuan Daud kita sudah lost.. Bain yg pernah pegi pun agak konpius sebab dulu dia pegi ikut jalan lain (follow umah tok batin org asli). Last2 semboyan call geng kayuh Prima Riders Rosdan aka babat sebab diaorg baru lepas layan ke sini 2-3 minggu yang lalu.

Mamat ni baru berjinak2 dengan paddle cleat. Bila landing je jatuh..
Ko buat lawak la Hadi..

B4 call si Rosdan, belasah je trail.. tak pasal2 kena panjat bukit yg boleh tahan curamnya..
Amik kau.. berteguk air abam man belasah.


Menunggu keputusan untuk laluan trail sebenar.. bila dapat je coordinate location dari Rosdan, apa lagi.. downhill semula.. yahuuuu


Dah sampai.. laluan agak sempit..

Rindunya dengan KONA ni..

Basikal dah berendam dulu..

Yeszaaaa.. hilang penat mengayuh..

Baju dah tanggal..

Penat gedebus... kita makan pulak..


Posing sebelum meninggalkan lokasi.. bila la nak sampai lagi ni. 

Ada yang krem so lepak jap bawah jambatan. Laluan balik kami ikut Sungai Sirih.

Cuaca panas, berenti minum air tebu dan kelapa kat Kundang sebelum masuk jalan pintas ke Tasik Puteri.

Amacam geng, masih teringat2 tak kayuh ke sini? Bila nak buat trip lagi?

Ada permintaan tu.. doa2 la ye supaya diberi rezeki dan masa..

Yang lain macam mana? Dah gantung basikal ke?

Jumpa Lagi.. T.Kasih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails