Tuesday, February 6, 2018

Weekend Ride 4 Feb 2018 - Ajoi and Fren


Salam..
Weekend ride kali ni bukan saja dapat berkayuh sama dengan Bro Juhari dan beberapa rider2 Yaafur, tapi juga ada 2 tetamu dr Alam Budiman iaitu Ajoi dan Khairil. Memang meriah geng.


Plan mmg nak start golek 7:30am, tp sebab ada tetamu dr luar kita lanjutkan kul 8am la.. sekali tetamu datang lagi awal daa.. kul 7:10am dah sampai.. 
Alamak.. segan la plak. Geng ARB lagi la.. bila kata kul 8am, paling cepat kul 8:15am baru gerak.. adoiii.. Abg Joe dan Yaafur pun dah siap breakfast.


kali ni kita start offroad dr LTM arah bukit senyap.. ada yang lama tak masuk trail ni, awal2 lagi kita bagi depa seronok layan downhill, tapi kena tolak dulu la.. hahaha

Din Tropix sekarang ni.. mantap beskal dia semuanya carbon... fuhh

Bro Joe turun bersama Cam (anak dia daa) dan geng2 Yaafur. Terima Kasih Bang

Sudah sampai palang utk naik ke Menara DCA

Selepas layan single trail... best kan?

Menuju ke Bukit Kuda, Bro Joe memberi semangat kat Doctor Kita..
Terbaek Doc

Abam Is.. senyum je diaa

Yeahaaaa suda sampai ke puncak bukit Kuda

Kita rest kejap.. sebelum downhill dan last kita panjat lak bukit cermin..

Ride settle kul 11:30am

Terima Kasih dan minta maaf la pada Ajoi dan Khairil sebab korang mesti tak puas.. Aku tak dapat nak extend masa lagi kerana ada hal. Tu pun dah skip 2 tempat. Bila cuba laju sikit ada lak yang tertinggal dan lost.. So kena tunggu dan cari diaorg.
Insyallah ada masa next time kita plan cantik2 punya.. nak buat epic 60-70km pun boleh.

Anyway, mmg terbaek kayuh hari ni.. terima kasih sekali lagi kat semua kawan2 yg berkayuh.
Maaf la kalau rasa kena tinggal ke.. 
Layan downhill  mmg susah nak toleh belakang dan tekan brek.. hahaha

Selamat Berkayuh semua!!

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails